Borden van bladeren

27-6-2016

Onlangs publiceerde Leaf Republic hun goed bewaarde geheim van duurzaam servies, het bord gemaakt van bladeren.

Borden gemaakt van bladeren

Het product? Wegwerpservies volledig gemaakt van bladeren. Het doel is om aandacht te vragen voor duurzame verpakkingen en de op olie gebaseerde kunststoffen in het dagelijks leven te vermijden. Het idee achter het product is daarnaast om de beperkte natuurlijke grondstoffen zo min mogelijk te gebruiken en het milieu zo veel mogelijk te beschermen.

Tafelgerei

Drie jaar lang heeft het start-up bedrijf, gevestigd in München / Duitsland onderzoek gedaan op het gebied van duurzame verpakkingen. Deze zomer onthult Leaf Republic het groen, biologisch afbreekbaar en veganistisch servies aan het publiek.

Het bedrijf

Leaf Republic verricht baanbrekend werk, het is het allereerste bedrijf dat duurzaam ‘one-way’ serviesgoed en voedsel verpakkingsmateriaal maakt van boombladeren. Het unieke aan het product is de groene kleur van de verpakking, het design, en het gevoel van frisheid en natuurlijkheid. Bovendien is het vrij van aardoliederivaten en genetisch gemodificeerde componenten.

Restaurants

Omdat restaurants de laatste jaren aan het experimenteren zijn met het servies, denken we dat deze innovatie extra beleving biedt aan de gasten. Mooie gerechten geserveerd op borden, die volledig gemaakt zijn van bladeren. Het kan ook uitstekend worden gebruikt in foodhallen, waar voornamelijk gebruik wordt gemaakt van wegwerpservies.

Kickstarter

Geïnteresseerd in het kopen van de borden van bladeren? Het project is nu geld aan het inzamelen via de website van Kickstarter. Het crowdfunding doel is € 50.000,=. De campagne loopt in totaal 29 dagen in totaal, waar er nog maar 9 van over zijn! Voor meer informatie, bezoek de website van Leaf Republic. Bekijk hier het filmpje van het volledige proces.

Website: Leaf Republic

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.