Booking.com lanceert nieuwe Pilot App CityBook in Amsterdam, Londen en Parijs

25-2-2020

  • Amsterdam Nine Steets at Sunset in the Pilot App CityBook - credits Booking.com
  • Pilot App CityBook by Booking.com

Booking.com, één van ’s werelds leidende digitale reisorganisaties die zich inzetten om het voor iedereen gemakkelijker te maken om de wereld te ervaren, heeft recent de lancering aangekondigd van een nieuwe Pilot app CityBook, een digitale gids voor steden die inspiratie, planning, navigatie en ervaren naadloos combineert op één plek. De eerste trials zijn recent gelanceerd in de steden Parijs, Londen en Amsterdam.

Dit Pilot-product maakt gebruik van ‘machine learning’ om reizigers aanbevelingen te doen om op een makkelijke manier een stad te ontdekken. Booking.com wil hiermee het verkennen van steden een stuk eenvoudiger maken.

Pilot App CityBook | Machine learning-modellen om beter te begrijpen wat voor consumenten het meest relevant is

CityBook is volledig gericht op het helpen van reizigers zodra ze op hun bestemming zijn aangekomen, of het nu gaat om het samenstellen van aanbevelingen over wat je er kunt doen, het inzichtelijk maken van lokale aanbiedingen en kortingen of het aanbieden van inhoud om reizigers een gevoel te geven bij de stad waardoor ze beslissingen kunnen nemen. Allemaal met het doel om Booking.com te helpen beter te begrijpen wat het meest relevant is voor consumenten op de bestemming. De CityBook-producten, inhoud en functies die consumenten het leukst vinden, worden vervolgens in de centrale Booking.com-app geïntroduceerd. Dit vergroot het inzicht in de keuze van de klanten voor Booking.com en zorgt er voor dat zij hun klanten eenvoudiger kunnen helpen tijdens hun reis.

Gebruikmaken van machine learning-modellen die rekening houden met de locatie van een reiziger, de samenstelling van hun groep (familie, stel of individuele reiziger) en waar ze zich bevinden tijdens hun reis (eerste dag versus de laatste dag van de reis). Evenals met het weer en realtime beschikbaarheid, kan CityBook contextuele aanbevelingen doen om reizigers te helpen het meeste uit hun reis te halen. Dit inclusief hoe ze vanaf elke plek in de stad terug naar hun accommodatie kunnen komen. De technologie  achter CityBook geeft veel informatie op één plaats met onmiddellijke aanbevelingen, zodat je niet meer uitgebreid van tevoren hoeft te plannen.

Multi platform

Ongeacht het apparaat of platform dat klanten verkiezen, worden hun reiservaringen volledig gesynchroniseerd. Of je nu de app voor Android of iOS hebt gedownload of gewoon via de webversie de CityBook-site op desktop of mobiel bezoekt, zodra je als klant ingelogd met je Booking.com-accountgegevens, ben je klaar om de stad te ontdekken, plannen te maken en de stad te ervaren – allemaal op je eigen voorwaarden.

CityBook is momenteel beschikbaar in het Engels voor Amsterdam, Londen en Parijs. Tokyo, New York City, Berlijn, Barcelona en Rome staan ​​gepland voor de komende maanden. Eenmaal beschikbaar voor een stad, worden Booking.com-klanten met een boeking uitgenodigd om CityBook te gebruiken voor hun aanstaande reis.

Website: Booking.com

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.