Bolsius Professional introduceert duurzaam refill-kaarsconcept StylEco®

22-7-2022

  • Duurzaam refill-kaarsconcept StylEco® van Bolsius ProfessionalDuurzaam refill-kaarsconcept StylEco® van Bolsius Professional
  • Duurzaam refill-kaarsconcept StylEco® van Bolsius ProfessionalDuurzaam refill-kaarsconcept StylEco® van Bolsius Professional

Bolsius Professional uit Schijndel introduceert in september 2022 het eerste refill-kaarconcept StylEco®. Dit is het eerste refill-kaarsconcept voor de horeca waarbij de kaars volledig opbrandt zonder afval of residu. Deze sfeervolle kaars in een stijlvolle glazen houder brandt bovendien 50 uren, is gemaakt van duurzame grondstoffen en makkelijk verwisselbaar.

Leestijd: 2 minuten

Duurzaamheid belangrijker dan ooit

Zo’n 65 procent van de horecaondernemers is bereid om meer te betalen voor duurzame oplossingen, zo blijkt uit onderzoek van Marketing4Results. Daarnaast waardeert zo’n 86 procent van de gasten echt kaarslicht op de restauranttafel. Maar liefst 58 procent geeft aan zelfs langer te blijven zitten en meer te bestellen als er echte kaarsen op tafel staan, zo vertelden ze aan onderzoekers van Multiscope.

Bolsius Professional speelt in op wensen naar meer duurzame oplossingen en sfeervolle verlichting met haar nieuwe refill-kaarsconcept. Hierin komen stijl, gemak en duurzaamheid samen.

Groene missie Bolsius Professional 

De navulling van de kaarsen bevat geen plastic cup en brandt volledig op zodat er geen afval of residu over blijft. Het enige dat over blijft, is het metalen (pit)plaatje. Daarnaast is er geen palmolie of dierlijk vet gebruikt voor de kaarsen. Ze zijn gemaakt van een combinatie van vegan wax en paraffine. Dit sluit aan bij de groene missie die Bolsius Professional heeft om de ecologische voetafdruk te verminderen. Horecaondernemers reageren enthousiast: “Dit concept past precies bij mijn wens en behoeftes om afval te verminderen.”

Tijd besparen met het refill-kaarsconcept StylEco®

Het aantal branduren van de kaarsen van StylEco® is 50 uur. Dat betekent dat de horecaondernemer minder vaak de kaarsen hoeft te verwisselen. “Dat bespaart veel tijd voor mijn personeel”, vindt een horecaondernemer. Zeker in tijden van personeelskrapte is dit een pluspunt. Bovendien is het navullen eenvoudig en zonder geknoei. De glazen houders zijn in de vaatwasser te reinigen.

Sfeervol licht

Naast gemak en duurzaamheid is het refill-kaarsconcept stijlvol: de glazen houders zijn handgeblazen en verkrijgbaar in drie kleuren (bruin, grijs en transparant). Het licht van de kaarsen is sfeervol. De vlam is zichtbaar tot de laatste brandminuut en door de vorm van het glas is er een unieke lichtreflectie op tafel te zien.

Verkrijgbaar vanaf september

Op Gastvrij Rotterdam (19-21 september 2022) presenteert Bolsius Professional het refill-kaarsconcept StylEco® op haar stand. En ook op de BBB (10-12 oktober 2022) en Horeca Expo Gent (20- 24 november 2022) is de leverancier van kaarsen aanwezig met het concept. StylEco® is vanaf september 2022 verkrijgbaar via de horecagroothandel. De glazen houders zijn verpakt per vier in de kleuren bruin, grijs en transparant en bevatten vier refills. Daarnaast zijn de (witte) navullingen los verkrijgbaar per 45 stuks. Meer informatie is te vinden op de website van Bolsius Professional.

Website: Bolsius Professional

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.