Bols Around the World 2019 | Bols Cocktailstreet in Amsterdam

24-5-2019

  • Bols Around The WorldBols Around The World
  • Bols Around The WorldBols Around The World
  • Bols Around The WorldBols Around The World
  • Bols Around The WorldBols Around The World
  • Bols Around The WorldBols Around The World
  • Bols Around The WorldBols Around The World

De 11e editie van de cocktailwedstrijd Bols Around the World (BATW) draait dit jaar voor het eerst om barteams en hun inspirerende teamwork. Op 19 juni 2019 selecteert een jury van 5 gerenommeerde bareigenaren het winnende Bols Master Bar Team uit zes finalistenteams van over de hele wereld. Voor deze gelegenheid wordt de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam, bekend om zijn vele restaurants en cocktailbars, omgetoverd tot Bols Cocktail Street.

Over de Bols Around the World 2019 competitie

Bols Around the World (BATW) is een van de meest toonaangevende bartending competities wereldwijd en wordt eens in de twee jaar georganiseerd in Amsterdam om het beste uit de branche te laten zien. Dit jaar staat voor het eerst in het teken van teamwork. Na 10 edities van individuele BATW winnaars, wordt dit jaar voor het eerst het team achter de bar geëerd, omdat het juist de teamspirit en de samenwerking zijn die het succes van een bar bepalen. Deze editie vroeg daarom om inzendingen van barteams van over de hele wereld, om uiteindelijk 6 finalisten te vragen 3 van hun bartenders naar Amsterdam te sturen en hun bar te vertegenwoordigen. Tijdens hun verblijf zullen zij strijden om de eervolle titel van Bols Master Bar Team en een trip voor drie personen naar één van de volgende wereldsteden naar keuze: Berlijn, Kaapstad, Dubai, Londen, Mexico Stad, Moskou, New York of Tokyo.

Bols Around The world video

Voor BATW 2019 zijn de barteams uitgedaagd een video op YouTube te creëren om hun unieke cocktailrecept en creatieve concept tot leven te brengen. Het recept moest daarbij één of meerdere producten uit het Lucas Bols Global Portfolio bevatten. Ieder deelnemende team heeft hun video gedeeld op social media met de hashtag #BATW2019.

De jury

De BATW jury bestaat dit jaar uit verschillende iconen uit de internationale bar industrie: Ryan Mr. Lyan’ Chetiyawardana, World’s Best Bartender 2015 en eigenaar van World’s Best Bar 2018 Dandelyan, Boudewijn Mesritz & Lydia Soedadioprichters en eigenaren van Tales & Spirits Amsterdam (nummer 31, The World’s 50 Best Bars 2018) en Steve Schneider, partner en hoofd-bartender van Employees Only (NYC & Singapore), mede-eigenaar The Odd Couple in Shanghai en The Strangers Club in Panama). Zij beslissen tijdens de finale wie er met de titel Bols Master Bar Team 2019 naar huis gaat. De jury staat onder leiding van Bols Master Bartender Ivar de Lange.

De finale

Dit bijzondere evenement staat volledig in het teken van de beleving rondom cocktails. De barteams zullen de bezoekers en jury laten genieten van unieke smaken, verrassende geuren en een spectaculaire presentatie. Een live DJ zorgt voor de een goeie sfeer in de straat, waar om 22.00 uur het winnende barteam voor de ogen van de naar verwachting 1.000 bezoekers op het podium bekend wordt gemaakt.

Cocktailconnaisseurs en iedereen die zin heeft in een unieke avond uit onder het genot van ’s werelds beste cocktails is op 19 juni vanaf 19:00 welkom voor de grote finale in de Bols Cocktail Street. Early bird tickets zijn voor de gereduceerde prijs van €7,50 en geven gasten toegang tot de 6 deelnemende barren waar ze de finalisten in actie zien en een sample van hun cocktail geserveerd krijgen. De volledige opbrengst van de kaartverkoop wordt door Lucas Bols gedoneerd aan non-profit organisatie Dance4Life.

Barteam finalisten

Regio

Locatie

Bar

Afrika & Midden Oosten Kaapstad, Zuid-Afrika SIP Exclusive
Azie Seoul, Zuid-Korea Keepers
Centraal en Zuid-Amerika Cali, Colombia El Balcón
Oost Europa Sint Petersburg, Rusland Xander Bar in four Seasons
West Europa London, Verenigd Koningkrijk Mr Fogg’s Gin Parlous
Noord-Amerika Vancouver, Canada Botanist Bar

 

Kaarten zijn verkrijgbaar via: bit.ly/CocktailStreet

Website: Bols Around The World 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.