Blurring bij de tandarts

6-5-2016

Een alcoholvrij biertje doen bij de tandarts, wederom een goed voorbeeld van ‘Blurring’. In een oud partycentrum in Amsterdam is nu een tandartspraktijk gevestigd waarbij de oude bar een wachtkamer is geworden. Zenuwachtig? Hier drink je de zenuwen weg met een alcoholvrij biertje in de hand, voor zover mogelijk ;-).

Blurring

Een wijntje terwijl je wacht op je knipbeurt of even lunchen bij de plaatselijke bakkerij. Beiden zijn voorbeelden van ‘blurring’ oftewel: branchevervaging. Blurring houdt in dat er meerdere disciplines onder één dak aangeboden worden, zoals retail, cultuur, leisure, werken en evenementen en dat alles in combinatie met de horeca. We zien het steeds vaker, terwijl de regels nog niet voor iedereen duidelijk zijn.

Bezoekers van tandartspraktijk Welldent Mokum maken sinds kort ook kennis met dit fenomeen. Tandarts Wouter Vriesman besloot onlangs namelijk om zijn tandarts te vestigen in een voormalig partycentrum op de Middenweg in Amsterdam. In plaats van het gehele interieur te verbouwen, besloot die om van het dansgedeelte de tandartspraktijk te maken, en de daadwerkelijke bar in tact te laten. Deze bar wordt nu gebruikt als wachtkamers voor de bezoekers van zijn praktijk.

Een bewuste keuze, zo liet Tandarts Vriesman weten op de radio: “Wachtkamers zijn tegenwoordig zo saai allemaal. Sinds kort rij ik ook met de trein en zie ik iedereen met de telefoontjes in de hand. Niemand praat meer met elkaar. Daar word ik helemaal gek van want dit zie je ook in de wachtkamers. Nu, met de tap erbij, is het veel gezelliger. Mensen praten weer met elkaar.”

Angst- en kinderarts

Van origine is Tandarts Vriesman een angst- en kindertandarts. Voor deze angstige groep moet de praktijk dan ook een verademing zijn. Niet alleen kom je terecht in een hele andere (ontspannen) omgeving.

Hoe leuk het idee ook was, de gemeente was hier minder blij mee. De praktijk werd al door handhavers op de vingers getikt waardoor er nu alleen nog maar alcoholvrij bier verkocht wordt. Op het pand zat oorspronkelijk een horecabestemming maar deze heeft tandarts Vriesman laten vervallen. Het alcoholvrije bier wordt namelijk niet verkocht, maar gratis aan de bezoekers gegeven.

Ondanks dit, zijn de reacties van de gasten veelal positief. “Fantastisch, iedereen vind het een geweldig idee. In eerste instantie is het nog wel van ‘Wow, wat is dit?’, maar als ze het concept eenmaal doorhebben vinden ze het geweldig!”

Website: Tandartspraktijk Welldent

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.