BLØF-zanger Paskal Jakobsen en chef Edwin Vinke openen eetcafé in Middelburg | Hard & Ziel

14-9-2018

  • BLØF-zanger Paskal Jakobsen - Hard & ZielBLØF-zanger Paskal Jakobsen - Hard & Ziel
  • Chef Edwin Vinke - Hard & ZielChef Edwin Vinke - Hard & Ziel

Middelburg is vanaf 5 oktober een bijzondere horecazaak rijker. Op die dag opent aan de Turfkaai Hard & Ziel, het eetcafé van BLØF-zanger Paskal Jakobsen en de Zeeuwse topchef Edwin Vinke van sterrenrestaurant De Kromme Watergang. Hard & Ziel biedt met een vernieuwend concept gerechten uit alle windstreken. Vlees, vis en vegetarisch. Van een Thaise Curry en een broodje Pulled Pork tot een Mexicaanse wrap en een vegetarische Rookwortel, uit de koker van Edwin Vinke.

Hard & Ziel

De kleurrijke menukaart van Hard & Ziel heeft veel weg van het aanbod van een foodtruck festival. Ook de werkwijze -een mix van zelfbediening en goede service- lijkt daar sterk op. Klanten bestellen hun gerecht aan de balie en kunnen het vervolgens zelf meenemen en plaatsnemen in het sfeervolle eetcafé.

“Dit idee is echt uit vriendschap ontstaan”, vertelt Paskal Jakobsen. “Mijn vrouw Door en ik zijn al jaren bevriend met Edwin en Blanche. We hebben dezelfde passie voor goed eten en reizen. We hebben het er vaak over gehad en nagedacht over wat we zouden doen als we samen een zaak zouden beginnen. Het is heel spannend en leuk dat we straks echt gaan starten.”

Vinke en Jakobsen en hun partners staan er niet alleen voor. Verder zijn ook andere bekende Zeeuwse horecanamen betrokken. Zo is Steffen Brinkhaus de bedrijfsleider, en stoomt de Zeeuwse/Nieuw-Zeelandse topchef Michel Louws de jonge kok Nando van As klaar, voor het zelfstandig draaien van de keuken. “Hard & Ziel is ons gezamenlijke kindje, en zal veel van onze agenda’s vragen, naast onze individuele werkzaamheden voor achtereenvolgens restaurant de Kromme Watergang, en BLØF. Desalniettemin zullen wij heel nauw betrokken zijn bij het succesvol maken van Hard & Ziel. Met elkaar vormen we een heel goed team om straks onze gasten te verrassen met heerlijk eten en drinken’’, aldus Paskal Jakobsen en Edwin Vinke.

BN’ers in de horeca

Meteen na het bekend worden werd Guido Verschoor, adviseur bij van Spronsen & Partners horeca – advies door de Telegraaf gebeld over het voordeel van bekend zijn als je begint in de horeca. De Telegraaf haalde natuurlijk een aantal goede voorbeelden aan maar ook voorbeelden waarbij het horeca avontuur volledig verkeerd is afgelopen. Guido geeft in het artikel aan: “Je moet ervoor waken dat je elke avond tot sluitingstijd biertjes staat te tappen in de eigen kroeg”, en “Mensen weten echt wel dat een BN’er het zo druk heeft dat hij daar niet dagelijks in de keuken kan staan”. 1 tip geeft hij wel: zorg voor een top team en zorg dat je goed op de hoogte bent van de financiën. Met name het top team lijkt bij Hart & Ziel wel goed te zitten!

Website: Hard & Ziel

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.