Bird Brewery | Nieuwe special Captain Blackbird

22-12-2017

Bird Brewery lanceert deze week een Imperial Vanilla Stout. In Captain Blackbird, hun derde special dit jaar, staat vanille centraal. Het geeft het bier een zachte, volle smaak die heerlijk past bij de koffietonen en donkere mouten. Het eenmalige brouwsel ligt vanaf deze week in de winkels.

Captain Blackbird | Derde special waarin een ingrediënt centraal staat

In de specials slaat Bird Brewery zijn vleugels uit. Het zijn eenmalige batches met een uitgesproken smaak waarin één ingrediënt centraal staat. In hun eerste special Mr Cacaotoe stond cacao centraal. Het bier viel internationaal meerdere malen in de prijzen op onder meer de World Beer Awards. Ook de pumpkin ale Miss Scarecrow, waarin pompoen het central ingredient is, wordt lovend ontvangen en was op voorhand uitverkocht.

“Het is de derde special dit jaar waarin een ingrediënt centraal staat. Het is waanzinnig leuk om te zien hoe positief er op deze serie is gereageerd,” vertelt mede-oprichter Rik. “Met deze Imperial Vanilla Stout laten we ook echt weer zien dat vanille een prachtige toevoeging kan zijn in bier”.

Bird Collab Tour

“Ik denk dat we ontzettend trots mogen zijn op alle bieren dit jaar, zeker ook de specials. Het is voorlopig wel de laatste in deze serie, omdat we volgend jaar de Bird Collab Tour gaan doen,” aldus de andere oprichter Ralph. “We brouwen dan iedere maand een collab brew met een van de smaakmakers in een provincie. Twaalf maanden, twaalf provincies en twaalf bieren. Daarover binnenkort meer, maar nu eerst genieten van onze nieuwe Captain Blackbird!”

Website: Bird Brewery

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.