Bijzondere Salt & Wine experience bij Brasserie NL in Leidschendam

1-6-2016

Ruben van Dieten van Brasserie NL in Leidschendam heeft maandag 23 mei een bijzonder diner geserveerd dat in het teken stond van het combineren van zout en wijn. In samenwerking met de beroemde Zuid-Afrikaanse chef Craig Cormack presenteerde hij een viergangenmenu met daarin een belangrijke rol voor zout.

Craig Cormack

Zuid-Afrikaan Craig Cormack is zo gefascineerd door zout dat hij de hele wereld over reist om een unieke collectie op te bouwen. In combinatie met dat zout ontwerpt hij gerechten met een specifieke geur- en smaakcombinatie die perfect te koppelen is aan het smaakprofiel van de uit Zuid-Afrika afkomstige wijnen van Fleur du Cap. Craig gelooft dat deze wijnen, die gemaakt zijn zoals de natuur het heeft bedoeld, vanwege hun grote complexiteit en rijkdom ideaal zijn om met zout te koppelen.

Fleur du Cap

De Fleur du Cap wijnen zijn genoemd naar het wonderschone landgoed Fleur du Cap, één van de historische landgoederen van de Kaap. Fleur du Cap beschikt over één van de meest geavanceerde wijnmakerijen van het zuidelijke halfrond, in de ‘kelder in de berg’ gebouwd in 1968, met een constante temperatuur en luchtvochtigheid.

Salt & Wine experience

Maandagavond serveerde Ruben van Dieten vier prachtige gerechten, waarin zout een belangrijke rol speelde. En waar mogelijk uiteraard met een link naar Zuid-Afrika. Het diner startte met een Flammkuchen. De zeebaars in het tweede gerecht werd geserveerd op een zoutblok dat was opgewarmd onder de warmtelamp, waarna een prachtig stuk lam volgde ingepakt in een zoutkorst. De avond werd afgesloten met een dessert met daarin gezouten karamel.
Tussen de gangen door waren er zoutcolleges van Craig Cormack, die na afloop vertelde onder de indruk te zijn van de door Ruben van Dieten geserveerde gerechten.

Website: Brasserie NL

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.