Bierhop | Ontdek bierhoppend de smaken uit jouw stad

14-6-2019

  • BierhopBierhop

Bierhop is de biergids door het Utrechtse bierlandschap! Met stempelkaart, smaakbeschrijvingen én stadsplattegrond ontdek je de meest bijzondere speciaal bieren in de stad. Want, er wordt in de regio Utrecht flink gebrouwen door de lokale helden. Van Stout tot Saison en van IPA tot Weizen. Soms is het moeilijk om door alle bieren het bos te blijven zien.

Benieuwd welk bier je waar kunt drinken? Haal een stempelkaart bij de deelnemende zaken en hop er op los!

Bierhop | Bier-stempelkaart met een verhaal

Enkele maanden geleden bedachten Frisse Mosterd eigenaren Nadia Khaleghi en Kiki Mossink samen met redacteur en bierliefhebber Tom Terwan “De Bierhop”: een bier-stempelkaart. “Er zijn een heleboel mooie stempelkaarten en spaaracties in de horeca, maar waarom is er eigenlijk niks voor bier?” Zo ontstond Bierhop. Een unieke en leuke manier om aandacht te geven aan lokaal speciaalbier.

Voor beergeeks en leken

Wat drink je, hoe smaakt het en wie is de brouwer? Met Bierhop ontdek je nieuwe plekken en nieuwe lokale bieren, en kom je meer te weten over de achtergrond. De aangesloten horeca kan je meer vertellen over de brouwer en het bier dat ze serveren. Daarnaast staan er (smaak)beschrijvingen op de stempelkaart en vind je op de website en social media extra weetjes en info.

Vanaf het Pinksterweekend t/m de eerste week van september kun je met de kaart langs acht verschillende horecazaken voor het proeven van een gelijk aantal bieren in verschillende stijlen, afkomstig van Utrechtse brouwerijen. Met een looptijd van drie maanden kun je zelf kiezen wanneer je gaat Bierhoppen, in welke volgorde je jouw stempelkaart vult, en met welk gezelschap. Neem jouw vaste groep bierliefhebbers mee voor nieuwe smaken of ga op stap met bierleken voor de ultieme bier(hop)tour.

Deel jouw Bierhop-moment

Via social media zijn er ook prijzen te winnen tijdens Bierhop. Dit doe je door jouw Bierhop-moment te delen met de hashtag #BIERHOP. Post een ludieke foto waarop je Bierhoppend door het leven gaat en maak kans op fantastische prijzen!

8 brouwerijen, 8 horecazaken

De deelnemende horeca zijn klassieke biercafés zoals Belgisch Biercafé Olivier, Kafé België en Café Lijn 4 gemixt met de horecazaken Klein Berlijn, Café Brun, KANTIEN, Springhaver en Op Zuid. En welke bieren drink je dan? Op de bierkaart vind je een mooie lijst van de brouwerijen: Maximus, De Leckere, vandeStreek, Oproer, Sisters Brewery, De Kromme Haring, Het Licht en Eleven Brewery.

Dit initiatief wordt gesponsord door buurtrestaurant Venster, Bierwinkel Little Beershop, Hairsalon & Barber Local Heroes, restaurant Spekuk en Bierboetiek De Bierverteller.

Website: Frisse Mosterd

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.