Bieremoji’s voor speciaalbierdrinkers

8-6-2016

Speciaalbierliefhebbers kunnen nu een pakket emoji’s op hun telefoon downloaden van meer dan zestig verschillende glazen Belgisch speciaalbier. De federatie Belgische bierbrouwers ontwikkelde de Belgian Beermoji’s app die gebruikers van Apple en Android kunnen downloaden.

Bieremoji’s

Emoji’s, wie kent ze niet? Wanneer we onze emoties willen uitdrukken of een verhaal extra kracht mee willen geven via de mobiele telefoon kun je met de vele emoji’s alle kanten op. Dieren, apparaten, gezichtsuitdrukkingen, noem maar op. Helaas zijn de emoji’s schaars op het moment dat je met je vrienden een goed gesprek hebt over speciaalbier, hier blijft het aanbod beperkt met keuze uit een enkele of dubbele halve liter. Tijd om hier verandering in te brengen, vonden de trotse bierbrouwers in België. Er is er zelfs een video voor gemaakt. Zij vonden dat hun erfgoed een mooie plek in de digitale wereld verdienden. Liefst 60 brouwers gingen in op het verzoek van de federatie Belgische Bierbrouwers, waardoor er nu een mooie collectie te downloaden is. Van een Jupiler vaasje tot een Leffe, van het ‘Bolleke’ tot de bekende Palm bokaal. Ze zijn allemaal terug te vinden in de Belgian Beeremojis app.

Gratis

De emoji’s zijn gratis te downloaden voor Apple en Android gebruikers. Na installatie zijn de verschillende biersoorten beschikbaar op je toetsenbord. Staat je favoriete bier er nog niet tussen? Geen zorgen, binnen de kortste keren wordt het aanbod vergroot. Omdat het om niet-officiële emoji’s gaat, werken de afbeeldingen helaas niet in alle apps.
De emoji’s zijn te downloaden via de App Store, Google Play en de website.

Website: Bieremoji's

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.