Bier + Food | Beer52 onthult samenwerking met een aantal restaurants

5-12-2018

  • Beer52Beer52

De bierliefhebbers van Beer52, dat bierpakketten samenstelt, heeft in samenwerking met een aantal restaurants in Londen een exclusief assortiment van door hen samen gebrouwen bieren geïntroduceerd. Degene die een abonnement hebben op Beer52 hebben dit nieuwe pakket in november ontvangen. Deze bierbox laat de variëteit van de Londense foodscene goed proeven en markeert het debuut van ‘Table’, een nieuw brouwproject dat de relatie tussen bier en food onderzoekt. In dit artikeltje het type bier dat is gebrouwen voor de restaurants en wat restaurants erbij serveren.

Bier + Food | Beer52 & Freak Scene, Jinjuu, Bun House, Ceviche, DUM Biryani House, The Cheese Bar en Lily Vanilli

Hoofdbrouwer Chris J.J. Heaney van Beer52, heeft een bierencollectie samengesteld die niet alleen past bij de gevarieerde stijlen van de restaurants maar ook bij de mensen achter de menu’s, met enkele van de bepalende aroma’s en ingrediënten uit de keukens die hen inspireren. Freak Scene, opgericht door Scott Hallsworth, heeft samen met Chris een ​​‘New England IPA’ met Yuzu te creëren; een mix van een rijke, gistachtige body met fruitige en bloemige tonen, die klassieke Aziatische ijsthee-smaken weerspiegelen. Terwijl hun buren in Soho, Jinjuu, een echte West Coast IPA hebben ontwikkeld. Bun House heeft een Pale Ale gemaakt met typisch Kantonese bloemige tonen die geweldig combineren met hun kenmerkende gestoomde broodjes. Oprichter Alex legt uit: “Normaal gesproken zou je bij ons eten, een zeer geurige of aromatische thee drinken. Dus toen we het hadden over dit bier, was het logisch om deze zeer Chinese theekenmerken te gebruiken: kumquat en chrysanthemum.”

De Peruaanse pioniers van Ceviche hebben een met limoen en koriander geparfumeerde ‘Dry Hopped’ Wit Bier geproduceerd, die teruggaat naar de pittige smaken van de kustlijn van Lima terwijl Soho’s DUM Biryani House een heldere en elegante Indiase gekruide Saison heeft gebrouwen; een fris biertje voor bij de rijkelijk gekruide gerechten van oprichter Dhruv. Om van te genieten na het diner is er een rijke Belgische Dubbel gemaakt in samenwerking met The Cheese Bar en een decadente Black Forest Stout van Lily Vanilli, de geliefde bakkerij in Oost-Londen.

Mede-oprichter Fraser Doherty zegt: ‘Bier en eten zijn altijd samen gegaan, het is een koppeling zo oud als de tijd. Deze maand gaan we dieper in op de connectie tussen de twee, het verkennen van nieuwe smaken geïnspireerd door een groot aantal ongelooflijke restaurants; het is gaaf om met een aantal van de meest opwindende namen in de restaurantindustrie te werken om dit nieuwe project te starten. We zijn gewend om de wereld rond te reizen om nieuwe biertjes te ontdekken maar het is ook geweldig om nieuwe smaken uit Londen te ontdekken!”

Over Beer52

Beer52 werd vijf jaar geleden opgericht door Fraser Doherty en James Brown, die elkaar leerden kennen door hun gezamenlijke passe voor ambachtelijk bier. Sinds de oprichting heeft het team meer dan 28 landen verkend, samengewerkt met brouwerijen over de hele wereld, van Zuid-Afrika tot Estland en Californië, om een ​​aantal van ’s werelds meest bijzondere bieren in de pakketten voor hun leden te kunnen plaatsen. Deze maand gaan zij dus een nieuw avontuur aan, Beer52 gaat  samenwerken met dertien van de meest opwindende chefs en restaurants van Londen, en gaat zich verdiepen in de eeuwenoude banden tussen bier en eten als onderdeel van dit project. Hoofdbrouwer Chris is van plan niet alleen de kenmerkende smaken van de restaurants te vangen, maar ook de geest en cultuur van elke chef en de unieke ervaring die ze bieden in een biertje te vangen. In de toekomst zullen meer ‘Table’ bieren verschijnen, Beer52 wil blijven samenwerken met topkoks over de hele wereld om uitsluitend voor hun abonnees nieuwe en innovatieve bieren te maken.

Website: Beer52

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.