Biefstukrestaurant Loetje klaar voor 1,5 meter afstand in de horeca

20-4-2020

  • Biefstukrestaurant Loetje is klaar voor de 1,5 meter samenleving
  • Biefstukrestaurant Loetje is klaar voor de 1,5 meter samenleving
  • Biefstukrestaurant Loetje is klaar voor de 1,5 meter samenleving
  • Biefstukrestaurant Loetje is klaar voor de 1,5 meter samenleving

Biefstukrestaurant Loetje heeft zich goed voorbereid als straks de horeca voorzichtig aan weer open mag. Na de sluiting van alle restaurants naar aanleiding van de coronacrisis is het bedrijf direct begonnen met de voorbereidingen voor als de filialen weer open mogen. Naast dat er concrete plannen zijn geschreven, is er ook een testlocatie ingericht waar alles er op gericht is om de gasten en medewerkers zo veilig mogelijk en volgens strikte richtlijnen te kunnen ontvangen.

Lees over de maatregelen die zij hebben getroffen in hun testlocatie in Breukelen.

Loetje Breukelen | Testlocatie voor 1,5 meter afstand in de horeca

De testlocatie is ingericht in het Loetje filiaal in Breukelen. Met de maatregelen die in dit filiaal zijn getroffen zou het restaurant open kunnen zodra de richtlijnen voor de horeca vanuit het kabinet versoepelen. Eén van de maatregelen is een nieuwe opstelling van de tafels. Door de ruimere afstand tussen de tafels is het makkelijk om overal 1,5 meter ruimte te behouden in het restaurant. Daarnaast staan aan alle tafels bijzettafels geschoven. In de nieuwe situatie serveert de bediening het eten en drinken op deze extra tafel. De gast pakt vervolgens de bestelling van deze tafel af zodra de bediening een stap naar achteren zet, om zo ook de ruimte te kunnen bewaren. De bediening zal enkel nog via de speciale looproutes lopen in de restaurants.

Bij de entree worden de gasten ontvangen aan de desk waar een speciale plexiglazen tussenwand is geplaatst. Na afloop van het bezoek aan Loetje wordt er met pin, contactloos betaald. Ook in de keukens zijn voorzorgmaatregelen genomen. Zo is er een duidelijke verdeling per partie, afgezet met rood/wit lint, waarin rekening is gehouden met de 1,5 meter en waarin de koks werkzaam zijn. Zodra gerechten klaar zijn worden deze niet meer op de pas gezet, maar met een kar naar voren gereden. Door middel van oortjes wordt met de bediening gecommuniceerd zodra de kar klaar staat. In de keukens wordt verder alles bereid zoals gasten van Loetje gewend zijn, in een brandschone omgeving en volgens strikte veiligheidsvoorschriften.

Handschoentjes aan, hygiënemaatregelen en medewerkers trainen

Alle Loetje medewerkers zullen voorlopig handschoentjes dragen en volgen de hygiënemaatregelen extra strikt. Tevens zijn alle medewerkers extra getraind op de nieuwe situatie, zodat zij continue alert zijn en werken volgens de nieuwe protocollen. De filiaalmanager ziet er op toe dat alle medewerkers en gasten de richtlijnen volgen. Gasten worden tevens met stickers op de vloer en andere communicatie in het filiaal geattendeerd op de nieuwe richtlijnen. Tot slot zijn extra maatregelen genomen door een begeleider bij de toiletten en een portier bij de voordeur in te zetten. Loetje gaat ervan uit hiermee goed voorbereid te zijn op de nieuwe situatie en ook voor de branche en andere horeca ondernemingen als voorbeeld te dienen en hiermee te laten zien wat de mogelijkheden zijn zodra de horeca voorzichtig haar deuren mag openen.

Bekijk hier de video over de werkwijze op de testlocatie: (tekst gaat onder de video verder)

 

Over biefstukrestaurant Loetje

Loetje heeft ca. 1.200 medewerkers, 20 verschillende restaurants, 1 hotel en verschillende zalen op diverse plaatsen in het land. Het oudste filiaal, Café Loetje in Amsterdam, bestaat ruim 40 jaar. Geen Loetje is hetzelfde, maar de lekkerste biefstuk die Loetje serveert geldt overal als hét handelsmerk. De malse ossenhaasbiefstuk wordt standaard opgediend in de eigen jus met wit brood en is heerlijk met salade en friet. Naast biefstukken biedt Loetje vergaderlocaties, ook aangepast naar de nieuwe 1,5 meter afstand normen.

Website: Biefstukrestaurants Loetje

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.