Bezoek het STRAAT FOOD MEKKA in Helsinki

26-2-2014

Geschreven door Julia Soldic.

Op 21 maart 2014 is de kick – off van wat misschien wel ’s werelds meest prestigieuze Street Food Conferentie – en Festival gaat worden, Streat Helsinki. Street Food is al vele jaren op de food radar, maar dit jaar gaan we voor het eerst een echt Street Food Mekka ervaren, verrassend gelegen in Helsinki.

Velen gaan ervanuit dat Street Food iets is dat de laatste jaren steeds populairder werd samen met de geliefde Food Trucks en aantrekkelijke Pop-Up restaurants. Echter, een kleine geschiedenis les leert ons dat Street Food eigenlijk ontstaan is toen​​ de stedelijke armen in Rome en Griekenland enkele honderden jaren geleden, straatkraampjes begonnen. Dit omdat zij niet de financiële middelen hadden om keukens te bouwen in hun eigen huis. Deze straat kraampjes werden hun dagelijkse eet- en sociale verzamelplek. Op Streat Helsinki kunnen we kennis maken met de meer verfijnde versies van Street Food. Zij ontvangen in maart de A-lijst binnen Street Food zoals het veelgeprezen levensmiddel tijdschrift Lucky Peach, Brooklyn Flea en Smorgasburg medeoprichter Eric Demby uit New York, de oprichter van het Londense MEATliquor Yianni Papoutsis, enzovoort.

Ville Relander, de projectleider van Helsinki’s Food Culture Strategy, geeft aan: ‘Ik raad food professionals, amateurs en foodies aan Streat Helsinki te bezoeken. Daarnaast is het ook interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in stedelijke ontwikkeling, trends, start-ups, en service design. In feite, voor iedereen die geniet van het leven!’

Dus boek een vlucht naar Helsinki voor 21 maart, trek je winterjas aan en bereid je maag voor! Dit initiatief zal je leren wat een echt voedsel coma is.

Bekijk de website van Streat Helsinki voor meer informatie

Bron: LinkedIn Julia Soldic

Website: Streat Helsinki

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.