Beer in a box | Bier ontdekken op een innovatieve manier

2-3-2017

  • Beer in a box
  • Beer in a box
  • Beer in a box
  • Beer in a box
  • Beer in a box
  • Beer in a box
  • Beer in a box
  • Beer in a box
  • Beer in a box

Beer in a Box: een snel groeiende bierspecialist in Alkmaar benadert bier drinken op een vernieuwende manier. Op basis van een uniek, zelf-lerend smaakprofiel voorziet ‘de Beer’ zijn klanten om de twee maanden van een box met speciaalbieren. Hiermee spelen zij niet alleen in op de speciaalbier trend maar wordt de bierdrinker met de ‘smaaktest’ op hun website een innoverende manier geboden om zijn of haar smaak te ontdekken en te ontwikkelen.

Beer in a box | Het smaakprofiel

Beer in a Box is opgericht vanuit de opvatting dat smaakvolle speciaalbieren gemakkelijk bereikbaar moeten zijn. Uit onderzoek door de vereniging Nederlandse Brouwers blijkt dat het drinken van speciaal bier in opmars is: vier op de vijf bierdrinkers drinkt het wel eens. Het toenemende aanbod zorgt ervoor dat het steeds moeilijker wordt de pareltjes te vinden die de moeite waard zijn om te proeven. Vaak blijft de consument bij de gewoonte-getrouwe biersoorten. Daarom ontwikkelde Beer in a Box het (bier)smaakprofiel. Door het beantwoorden van een aantal vragen in een korte test, krijgt je inzicht in je smaak. Vervolgens kan op basis van die smaak een Box vol speciaalbier bij ‘de Beer’ besteld worden.

Het smaakprofiel is in de afgelopen maanden in samenwerking met een brede groep aan specialisten zoals biersommeliers, brouwers, liefhebbers en datawetenschappers ontwikkeld. Bijzonder: het profiel is zelf-lerend en zorgt door slim gebruik van data dat het profiel meegroeit met de bierdrinker.

Van beginner tot beergeek

Door het invullen van de Smaaktest leert de beginnende bierdrinker waar hij het beste kan beginnen om nieuwe speciaalbieren te ontdekken. Ervaren bierdrinker? Deze kan direct instappen in de richting die passend is. Op deze manier hoopt ‘de Beer’ jou te laten starten op het niveau dat bij je past. Naderhand wordt per Box uitgevraagd wat je van de bieren vond. Het smaakprofiel wordt daardoor continu aangepast zodat steeds meer bieren ontdekt kunnen worden en de liefhebber nooit uitgeleerd is.

Ode aan de kleine brouwerijen

Beer in a Box wil dat iedereen toegang krijgt tot de originele smaken die al die kleine en/of aanstormende brouwers voor de bierliefhebbers brouwen. De Boxen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, en zijn los of als abonnementsvorm te bestellen. Allemaal gebaseerd op jou smaakprofiel. Deze beer-in-a-boxen bevatten niet alleen de speciaalbieren van nationale- en internationale brouwers, maar zijn ook voorzien van een verhaal over het bier, de brouwer en zelfs recepten om de beleving helemaal compleet te maken.

Website: Beer in a Box

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.