Bee Free Honee! Een alternatief voor honing

20-7-2016

Een alternatief voor honing: Bee Free Honee, ofwel een veganistische honing. Een plantaardige honing gemaakt van appels en citroensap. Het moet dezelfde zoetheid, gouden gloed en stroperigheid hebben, maar laat de bijenpopulatie rustig herstellen…. Een Amerikaans product. Verder in de tekst een interview met Katie Sanchez, bedenker van Bee Free Honee.

Bee Free Honee van Katie Sanchez

Volgens onderzoek door het collectief ‘Bee Informed’, verloren imkers in de Verenigde Staten 44% van hun kolonies gedurende 2015 (onderzoek eindigde in april 2016).  Zoals de interesse voor natuurlijke alternatieven voor suiker toeneemt, stijgt ook het bewustzijn van de wereldwijde ineenstorting van de bijenpopulatie. (Zelfs Honey Nut Cheerios werkt mee aan de “#BringBackTheBees” -campagne).

Katie Sanchez groeide op als dochter van een imker in Minnesota en realiseerde zich dat eind jaren negentig de bijen begonnen te lijden aan de Colony Collapse Disorder. Na het gesprek met verschillende imkers rond het gebied besefte ze dat er niets natuurlijks meer over is in het leven van de bijen. Zo worden bijvoorbeeld de vleugels van de koningin geknipt, zodat zij niet kan wegvliegen. Volgens Katie en velen anderen structureren we de bijenwereld naar onze menselijke behoeften. We lijken te vergeten dat de bijen belangrijker zijn dan de honing!

Bekijk deze video waarin de oprichtster van Bee Free Honee vertelt over haar product en hoe ze het op de markt bracht.

Hoewel ze het probleem van de bijen besefte en hierover bezorgd was, is haar product een gelukkig toeval. Ze is van beroep patissier en probeerde een paar jaar geleden een appelgelei te maken. Met als resultaat: een appelgelei die niet wilde geleren. Na het product een nachtje te hebben laten staan, proefde ze dat het naar honing smaakte. De Bee Free Honee wordt nu overal in de Verenigde Staten verkocht, in verschillende smaken zoals bijvoorbeeld: mint, chocolade en ansjovis chili peper.

Website: Bee Free Honee

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.