Barton G | Oops, I Dropped My Ice Cream Cone

21-6-2019

  • Bartonf G l IceBartonf G l Ice
  • Barton G l Marie AntoinetteBarton G l Marie Antoinette
  • Barton G l Dollar BillsBarton G l Dollar Bills
  • Barton G l FoodBarton G l Food

Wie fan is van bijzondere horecaconcepten zal zeker de Barton G restaurants in Miami, Chicago en Los Angeles wel kennen. Dit concept staan bekend om hun excentrieke en theatrale gerechten die meer dan Instagram waardig zijn. Daarnaast smaken ze ook nog eens bovengemiddeld goed. Een van de laatste creaties van het restaurant is er wederom één voor in de boeken. De “Oops, I Dropped My Ice Cream Cone” is ongeveer 10 kilo zwaar en moet door twee mensen naar tafel gedragen worden voor die gegeten kan worden.

Binnenkort naar Miami, Chicago of Los Angeles? Dan is Barton G zeker een aanrader. Een prikkelende ervaring voor je zintuigen en een echt Amerikaanse belevenis! In dit artikeltje een video over hoe ze ‘Oops, I Dropped My Ice Cream Cone’ maken en serveren en meer informatie over de ‘over de top’-gerechten die wij er hebben gegeten en gegeten hebben zien worden!

Barton G | Gewoon Amerikaans over de top

Het nieuwe dessert ‘Oops, I Dropped My Ice Cream Cone’ bestaat uit ijs, cake, cracker kruimels, slagroom en natuurlijk een hoorn van filodeeg. Veel suikers om weg te werken dus. Een hele opgave, wat je waarschijnlijk niet in je eentje gaat lukken. Een aantal foodbloggers uit Amerika bedachten daarom dat het wel leuk was om de uitdaging aan te gaan en gezamenlijk dit extravagante dessert op te eten. De sessie werd via Twitch live uitgezonden! Het is nog onbekend of het gelukt is om alles op te krijgen, wij gaan er maar vanuit van niet.

Bekijk de uitdaging hieronder!

Het artikeltje gaat onder de video verder

Spectaculaire gerechten bij Barton G

Wij waren toevallig in Los Angeles toen de vestiging daar open ging. Dus op naar een werkelijk op-en-top Amerikaanse ervaring. Over de top omgeving, gasten en gerechten. Veel geroezemoes, veel contacten tussen de gasten, “What are you having??” Kortom een hele belevenis. Salades die gereserveerd worden in kruiwagen(tjes), tonijn geregen aan een Samoerai zwaard, nagerechten zoals Marie Antoinette met een pruik van suikerspin met kleine cupcakes eromheen. Vreemd maar leuk om een keer mee te maken. Iets recenter hebben we ook de vestiging in Miami bezocht waar ze zelfs hele grote steaks op een grasmaaier serveren! Je moet er niet aan denken de hoeveelheid vlees te moeten opeten maar het gerecht werd gedeeld aan een tafel. Wij deelden het ‘Dolla Dolla Bills Y’All!!!!’ nagerecht met z’n vieren en het is ons niet gelukt het op te eten. Het gerecht is een ode aan de dollar, met ‘mega rich’ chocolade ganache en ‘dulce de leche’ taart onder een goud laag en vanille-ijs met gouden popcorn.

Binnenkort gaan de vestigingen in New York en Las Vegas open en dan zullen er wel weer rijen voor de deur staan. Een bijzondere, echt Amerikaanse ervaring dus als je deze zomer in de buurt bent, raad ik je aan te reserveren! ^Marjolein

Website: Barton G

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.