‘Barbers, Booze & Tattoos’

26-2-2016

  • Facebook: Club Red
  • Facebook: Club Red
  • Facebook: Club Red

Discotheken hebben het niet makkelijk met de dalende bezoekersaantallen de afgelopen jaren. Club Red in Leeuwarden probeert dit tegen te gaan en heeft een uitgebreide evenementen kalender met onder andere ‘Barbers, Booze & Tattoos’. Een ware mannenavond in de club.

Uitgaan is meer dan drank en muziek

Door de dalende interesse in discotheken en de toename van het aantal festivals in Nederland is het als discotheek eigenaar allang niet meer zo makkelijk om elke zaterdagavond je tent vol te krijgen. Een DJ, drank en een lichtshow voldoet namelijk niet altijd meer voor de gemiddelde bezoeker van een festival in Nederland. Marco Coenen, Marketing & Events Club Red: “De bezoeker stelt hoge eisen aan een avondje uit, ze gaan minder vaak uit maar verwachten veel meer. Less but louder. Het is aan ons om die verwachtingen te overtroffen door echt ‘out of the box’ te denken”

Het ‘out of the box’ denken deed z’n werk en zo werd op 6 februari alweer de tweede editie van ‘Barbers, Booze & Tattoos’ georganiseerd. Tijdens deze avond, ging het om veel meer dan alleen muziek. Het eerste ‘Barbers, Booze & Tattoos’ event vond eind september plaats en werd toen al een groot succes. De volgende editie staat alweer op de agenda en staat gepland voor half juni.

Barbiers, drank en tatoeages

Het moet voor de toevallige bezoeker van Club Red een vreemd gezicht geweest zijn. De bezoekers konden zich onder handen laten neem door een barbier, een drankje nemen in de Bulleit Bourbonbar en als klap op de vuurpijl: jezelf laten tatoeëren terwijl de menigte om je heen staat te feesten. Het blijft immers een discotheek met DJ’s en dansende mensen. “Het mooie van BBT is dat we ook een nieuwe doelgroep aantrekken. De mensen met tatoeages en baarden zijn toch vaak de wat excentriekere personen, mensen met een verhaal. Het is voor ons belangrijk om naast de normale bezoekers, ook constant nieuwe doelgroepen te benaderen” aldus Marco Coenen.

Andere concepten

Andere concepten die ze organiseren bij Club Red zijn ‘The Guestlist’ en ‘Red Room Culture Clash’. Marco Coenen: “Bij ‘The Guestlist’ worden bezoekers al voordat het evenement begint meegenomen in de beleving. Iedereen kan een berichtje sturen naar een telefoonnummer waarbij ze constant aanwijzingen krijgen om op de gastenlijst te komen. Dit gaat door tot op de avond zelf en stopt pas aan het einde van de avond. De ‘Red Room Culture Clash’ bestaat uit DJ’s die in een boksring battlen. Hierbij wordt het publiek ook weer betrokken, zij kiezen namelijk de uiteindelijke winnaar.”

Club Red

Club Red is de winnaar van de Nightlife Award in 2015 als Populairste Club van Nederland. Deze hotspot in het uitgaansleven vind je in Leeuwarden..

Website: Club Red

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.