Bar takeovers bij Barstro Prins & Aap

7-6-2024

  • Bar takeovers at Barstro Prins & Aap - credits WildschietersBar takeovers at Barstro Prins & Aap - credits Wildschieters
  • Bar takeovers at Barstro Prins & Aap - credits WildschietersBar takeovers at Barstro Prins & Aap - credits Wildschieters
  • Bar takeovers at Barstro Prins & Aap - credits WildschietersBar takeovers at Barstro Prins & Aap - credits Wildschieters
  • Bar takeovers at Barstro Prins & Aap - credits WildschietersBar takeovers at Barstro Prins & Aap - credits Wildschieters
  • Nikos Bakoulis at Barstro Prins & Aap - bar takeoverNikos Bakoulis at Barstro Prins & Aap - bar takeover
  • Bar takeovers at Barstro Prins & Aap - credits WildschietersBar takeovers at Barstro Prins & Aap - credits Wildschieters

Barstro Prins & Aap lanceert exclusieve bar takeovers met internationaal gerenommeerde bartenders uit World’s 50 Best Bars. De primeur vindt plaats op 20 juni met Nikos Bakoulis, medeoprichter van de wereldberoemde Atheense bars The Clumsies en The Line, en momenteel bar consultant voor Prins & Aap.

Leestijd: 2 minuten

Eerste bar takeover bij Barstro Prins & Aap door Nikos Bakoulis

Nikos Bakoulis, gespecialiseerd in Liquid Research &Development, menu-ontwikkeling en no-low creaties, brengt zijn expertise naar de vernieuwende barstro Prins & Aap in het Andaz hotel aan de Prinsengracht. Deze samenwerking met Nikos markeert niet alleen een hoogtepunt voor Prins&Aap, maar ook voor cocktailliefhebbers in Amsterdam en daarbuiten. Als medeoprichter van twee bars gerangschikt in de World’s 50 Best Bars, The Clumsies en The Line, belooft Nikos’ komst op 20 juni een ongeëvenaarde cocktail ervaring.

Nikos Bakoulis: “Het concept voor het eerste cocktailmenu van Prins & Aap is gericht op het creëren van een onderscheidende bestemming die de nadruk legt op lokale, Nederlandse ingrediënten. Tegelijkertijd wil het concept zich inzetten voor biodiversiteit en kleine producenten en Nederlandse bedrijven met ethische productiemethoden ondersteunen. Dit idee dient als basis voor het presenteren van diverse smaken in lijn met het ethos van Amsterdam en Andaz Amsterdam. Om deze diversiteit vast te leggen, laten we ons inspireren door verschillende elementen, waaronder vormen, kleuren en onconventionele combinaties. ”

Over Barstro Prins & Aap in het boutiquehotel Andaz Amsterdam Prinsengracht

Barstro Prins & Aap is gevestigd in het bekende boutiquehotel Andaz Amsterdam Prinsengracht. Prins & Aap is een combinatie van een creatieve bar en een Nederlandse bistro en is dé plek waar Amsterdammers en hotelgasten samenkomen voor de beste cocktails, lokale gerechtjes en het ontmoeten van nieuwe mensen.

Van koffie tot cocktail en van krantje tot dj-booth, bij Barstro Prins & Aap kun je de hele dag terecht voor Amsterdamse gezelligheid. Deze barstro verbindt polariteiten en doet denken aan een gezellig Amsterdams café, met details van Perzische tafelkleedjes en de songtekst van Aan de Amsterdamse grachten in de bar gegoten. Prins & Aap is een lokale ontmoetingsplek voor de buurt met verrassende cocktails en ambachtelijke gerechtjes op de kaart. Een plek waar design, lifestyle en levensgenieters samenkomen voor een ontspannende ochtend, inspirerende middag of bruisende avond.

Innovatieve cocktailkaart | Cocktails uit de tap en lokale bites

De innovatieve cocktailkaart is met veel aandacht gecreëerd door de internationale topbartender Nikos Bakoulis en wordt tot leven gebracht door een gedreven barteam. Of ze nu uit de shaker komen, of uit de geavanceerde tap, er is genoeg keuze voor ieder moment van de dag. In het huidige cocktailmenu staat de natuur centraal, met aardse, kruidige of fruitige smaken. Combinaties als wodka, venkelwortel, gember, druif en tonic, of een 0.0 met Martini Floreale, peer, vanille, roze peper, lychee en mousserende wijn. De uitgebreide drankenkaart vormt het middelpunt van deze nieuwe buurtfavoriet, waar ook regelmatig jeneverproeverijen worden gehouden. De gerechten worden bereid met producten van Amsterdamse en Nederlandse leveranciers om het lokale karakter van de barstro te benadrukken en zijn een smaakvolle aanvulling op de cocktailkaart. Van all-day brunch tot lunch, diner en borrel, Barstro Prins & Aap serveert comfort food met pure smaken.

AI-design en center piece van Marcel Wanders

Het interieur ademt Dutch design, met veel verwijzingen naar de Gouden Eeuw en de stad Amsterdam. Zo zijn er, naast de songtekst van het bekende Amsterdamse nummer op de bar, details in het behang terug te vinden van gebeurtenissen uit de 17e eeuw. De centrale tafel aan het raam is geïnspireerd op de schilder Vermeer en topdesigner Marcel Wanders liet zich weer inspireren door de Nederlandse schilder Jheronimus Bosch voor zijn imposante drieluik en center piece. Leuk detail: door de barstro heen zijn verschillende portretten uit de Gouden Eeuw te zien, ontworpen door AI.

Karin Krautgartner, interieurontwerper en eigenaar byKK: ‘Ongeveer twaalf jaar geleden werkte ik met Marcel Wanders aan het ontwerp van hotel Andaz Amsterdam Prinsengracht. Ik was nauw betrokken bij het ontstaan, ontwerp en de uitvoering van het concept. Nu hebben we de plek opnieuw verbonden met de stad en de Prinsengracht, een soort microkosmos waar mensen samen werken, liefhebben en het leven vieren. Prins & Aap verbindt mensen en viert de diversiteit en creativiteit van Amsterdam.’

Prinsen en apen

Het interieurconcept komt ook terug in de naam. Zo verwijst Prins onder andere naar de beelden van prinsen die door het hele hotel te vinden zijn en benadrukt Aap het ondeugende en speelse karakter van de barstro. Prins & Aap is namelijk niet vies van wat geëxperimenteer. Prins verwijst verder naar de locatie aan de Prinsengracht en Aap is de afkorting van Andaz Amsterdam Prinsengracht.

Website: Prinsenaap

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.