Bar Beestenbos | Soulfood meets buurtcafé

2-8-2018

  • Bar BeestenbosLogo Bar Beestenbos

 

Op 3 augustus opent Bar Beestenbos in hartje Antwerpen met een groot openingsfeest, de deuren. In dit nieuwe buurtcafé in de Antwerpse volkswijk Sint-Andries gaan ze soulfood serveren. Wolfram Ghesquière, die een tijd terug mee aan de wieg stond van het populaire Caffè Barbossa op het Mechelseplein, komt nu met een nieuw concept. Samen met vrienden en leeftijdgenoten Jago Brood en Dries Pasteels, maakt Ghesquière van Beestenbos een thuishaven. In het café kan je terecht voor heerlijke comfortfood en dito drankjes. Het wordt op die manier een ontmoetingsplaats voor jong en oud, in het centrum van de stad.

Soulfood meets buurtcafé | No nonsense yumminess

Beestenbos combineert het beste van een authentiek buurtcafé met de traditionele keuken uit de Deep South. Soulfood, simpele en authentieke volksgerechten met een ziel die mensen samenbrengen. Dus kun je bij Beestenbos genieten van een gezellige avond met vrienden, een frisse pint of lekkere wijn, een lekkere Cuban sandwich, een portie sweet potato fries of chickenwings. Samen met pionier in gourmet fastfood Gilles Draps werkten de jongens een menu uit om duimen en vingers bij af te likken. Het werd een combinatie van no nonsense yumminess en traditionele eenvoud dus genieten zonder compromis, van lekkere, stevige porties comfortfood om (al dan niet) te delen en karaktervolle drankjes. Ook vegetariërs kunnen er terecht voor hun portie comfortfood, met lekkere fried veggies en hotdogs met een ovengebakken wortel i.p.v. een worst.

Bar Beestenbos | Zuiderse sferen in een Vlaamse volkscafé

De jongens achter Beestenbos willen het vooral niet te serieus maken, met een speelse naam die tot de verbeelding spreekt van jong en oud, zoals de sprookjes van Toon Tellegen dat bijvoorbeeld ook doen. In zijn bos kennen alle dieren elkaar, groot en klein. Voor het interieur kiezen Wolfram, Jago en Dries voor een Zuiderse bar met veel speelse en wereldse invloeden. De levendige kleuren van Barcelona, de nonchalante gezelligheid van Budapest en de prachtige kleuren van Marrakesh, vind je  terug in het interieur van Beestenbos. Dit alles gecombineerd met de oeroude gezelligheid van een Belgisch volkscafeetje.

In dialoog met de buurt

Beestenbos ligt tussen de drukke Nationalestraat en de Kloosterstraat, in het hart van één van de meest authentieke volksbuurten van Antwerpen: Sint-Andries. De nieuwe zaak brengt een nieuwe energie naar deze volkswijk, die ze graag met oude tradities en gewoontes oproepen. Denk maar aan een petanque-toernooi, een carnavalsfeest, Oogstfeesten… Wie weet binnenkort zelfs bridge-avonden en mosselfestijnen in het Beestenbos? Wolfram heeft namelijk veel ervaring met event, met het evenementenbureau STALKER stond hij mee aan de wieg van evenementen als Leave Us at Dawn, de Mechelsepleinfeesten en een nieuwe reeks kerkconcerten, Take Me To Church. Beestenbos wordt dan ook het nieuwe hoofdkantoor voor deze initiatieven. Beestenbos wordt dus meer dan een café, het wordt een energie die door de hele buurt zal vloeien en waar iedereen deel van kan uitmaken.

Bar Beestenbos op het Sint-Andriesplaats 17 in Antwerpen.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.