Bakkerij Victor Driessen | Brood halen bij juwelier

24-1-2017

  • Foto door Ivo KnubbenFoto door Ivo Knubben

De beste bakker van Den Haag Victor Driessen komt naar je toe dit jaar, want zijn producten zijn straks af te halen bij zijn eigen pick-up points.

Begin 1900 was het een bekend straatbeeld. De opa van Victor begon in 1931 voor de familie Driessen met het bezorgen van brood, door letterlijk op de bakfiets te springen. Bakkerij Victor Driessen laat oude tijden herleven, maar dan net even anders.

Faillissement Bakkerij Victor Driessen

Eind 2015 had de bakkerij te maken met een faillissement. Van de destijds zes zaken bleef er uiteindelijk nog één over. Dat het brood van Driessen nog altijd mateloos populair is bleek uit alle vragen die de bakker kreeg om de broden te blijven leveren.

Brood ophaalpunten

Om deze klanten van zijn vroegere winkels aan de Goudsbloemlaan, Fahrenheitstraat en Prins Hendrikstraat tegemoet te komen heeft hij bedacht om de broden te gaan “bezorgen”. Niet tot aan de voordeur, dat zou de kosten te hoog maken, maar bij collega ondernemers van ambachtelijke winkels. Elke dinsdag & donderdag gaat hij op zijn bakfiets met de bestelde broden langs bij de bevriende winkeliers. Dit zijn de zogenaamde ophaalpunten. Het voordeel van deze punten is dat de bakker zijn brood kan verkopen en de ambachtelijke winkelier, zoals Wijnhandel Kooper extra klanten in zijn zaak heeft. Een absolute win-win situatie.

In tijden waarin steeds meer online wordt gekocht en winkels soms moeite hebben klanten te trekken is dit een te gekke oplossing. Wellicht ook een leuk idee voor bedrijven als Instock waar klanten hun maaltijdboxen kan ophalen.

Brood bestellen

Bestellen kan 24/7 via de webshop van Victor Driessen en de “bezorging” is helemaal gratis. Het brood kan elke dinsdag & donderdag tussen 12:00 en 18:00 worden opgehaald bij, Bloembinderij Calendula, Wijnhandel Kooper en Pepita d’Oro Atelier. “Een oude traditie in een spiksplinternieuw jasje” aldus Victor Driessen.

Website: Bakkerij Victor Driessen

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.