Bakkerij door crowdfunding

7-1-2015

BAQ, een broodcafé in Groningen kan haar deuren openen door crowdfunding.

Patrick, Ellen en Evelien zijn de eigenaren van BAQ. Met al drie vestigingen in Drenthe willen zij nu hun vierde winkel openen in Groningen. Hier is een investering van ten minste € 25.000, = voor nodig. Door een crowdfunding campagne bij CrowdAboutNow hebben zij inmiddels al 146% van de benodigde € 25.000, = verzameld.

Financiering

De financiering zal gebruikt worden voor de bankgarantie om het pand te kunnen huren en de aanschaf van een oven, gebaksvitrine, broodsnijmachine, vriezer, overige keukenapparatuur, de inrichting en de marketing. Wanneer er meer opgehaald wordt dan het benodigde bedrag, wordt de aanvullende financiering gebruikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Hoe succesvoller de crowdfunding hoe duurzamer het broodcafé.

Producten

BAQ broodcafé werkt samen met lokale boeren en molenaars. Het brood wordt gemaakt in zijn meest pure vorm, zonder toevoegingen, e-nummers en lactose. Daarnaast hebben zij een uitgebreid spelt en desem assortiment. Bij de bakkerij kun je terecht voor een kop koffie met gebak maar ook voor een lekkere lunch.

Bedankje

De crowdfunding campagne duurt 60 dagen en loopt nog tot 12 maart 2015. Investeren kan vanaf € 100, =. De investering wordt in vijf jaarlijkse termijnen terugbetaald met een rendement van 4% per jaar. Daarnaast beloont BAQ broodcafé hun investeerders voor de investering met verschillende extra’s per geïnvesteerd bedrag. Zo geven zij bijvoorbeeld een heerlijke high tea of broodworkshop als dank voor het vertrouwen.

Website: BAQ

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.