Bagels & Beans | Kerstactie voor Muziekids

17-12-2018

  • Kerstactie Bagels & Beans voor MuziekidsKerstactie Bagels & Beans voor Muziekids

Muziek doet (ver)wonderen. Tijdens het luisteren naar muziek of het bespelen van een instrument vergeet je even de wereld om je heen. Stichting Muziekids zorgt dat kinderen tijdens een verblijf in het ziekenhuis muziek kunnen beleven. Een prachtig goed doel voor de jaarlijkse kerstactie van Bagels & Beans. Van zaterdag 15 december tot en met woensdag 2 januari staat er een speciaal ontworpen minikerstboompje op elke tafel. Die staan er niet alleen ter verhoging van de kerstsfeer: bij het boompje ligt een stickervel met informatie over de actie en stickers in de vorm van een kerstbal. ‘Gasten die onze kerstactie willen steunen kunnen een muntstuk op een sticker plakken en daarmee het boompje versieren’, zegt Ronald Bakker, medeoprichter van Bagels & Beans. ‘Aan het einde van de dag verzamelen we alle ‘ballen’ en het muntgeld doneren we aan Muziekids.’

Kerstactie voor Muziekids | Beroemde artiesten

Kinderen in een ziekenhuis hebben vaak veel zorgen. Ze zijn niet alleen ziek, maar ook ver weg van hun vertrouwde omgeving. Ver weg van familie, vriendjes en vriendinnetjes. In de Muziekids Studio kunnen ze mooie melodieën maken of gewoon lekker luisteren. Even de pijn, angst, het gemis van thuis en de stress van het ziek zijn vergeten. Muziekids heeft vijf muziekstudio’s in ziekenhuizen in Nederland. De bekende artiesten Armin van Buuren, Guus Meeuwis, Ali B en René Froger dragen Muziekids een warm hart toe en verbonden hun naam aan de studio’s. Ook neuropsycholoog Erik Scherder (bekend van zijn boek Singing in the brain) ziet in Muziekids een groot maatschappelijk belang.

Andere wereld

Bagels & Beans staat voor geluk, benadrukt Ronald. “Door met onze kerstactie Muziekids te steunen, dragen we bij aan muzikaal geluk voor kinderen die in het ziekenhuis moeten verblijven”. Onlangs bracht Ronald een bezoek aan de Armin van Buuren Muziekids Studio in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. “Dat bezoek heeft me zeer geraakt”, vertelt hij. “Het was ontroerend om te zien hoe de zieke kinderen een andere wereld binnenstapten bij het betreden van de studio”.

Een muzikale droom

Bagels & Beans wil Muziekids helpen hun droom waar te maken: een Muziekids Studio in ieder ziekenhuis in Nederland. In 2016 bracht de kerstactie € 10.183,45 op voor War Child en vorig jaar € 10.901,58 voor de Plastic Soup Foundation. Ronald: ‘Ik hoop en verwacht dat de actie ook dit jaar een succes wordt, met opbrengsten die de voorgaande evenaren of zelfs overstijgen.’ Na afloop van de kerstactie overhandigt Bagels & Beans een cheque met de totale opbrengst uit alle vestigingen aan Muziekids. Bekijk hier de video over deze acties:

Over Bagels & Beans

Bagels & Beans is sinds 1996 de vrijplaats voor bagels, koffie en geluk. Een plek waar de waan van de dag plaatsmaakt voor een moment van rust en iets lekkers. Koffie of thee met iets erbij, een belegde bagel, bijvoorbeeld met creamcheese of de vegetarische Paddoburger, of een van de salades, sappen of healthy bites. Vers bereid, klaar terwijl je lacht.

De typische Bagels & Beans-sfeer met nadruk op persoonlijke aandacht en ambachtelijkheid blijkt aan te slaan. Gelukkig maar, het is een bewezen medicijn tegen de gejaagdheid die onze levens tegenwoordig kenmerkt.

Website: Bagels & Beans

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.