BACARDÍ® Spiced | Een nieuwe gearomatiseerde rum

17-7-2020

  • BACARDÍ Spiced rum met cola
  • Cocktail Headlines gecreëerd door professionele barvrouw en Bacardi Legacy winnares Raysa Straal
  • BACARDÍ Spiced Stormy rum cocktail by Donald Simons

BACARDÍ®, ‘s werelds meest bekroonde rum, kondigde recent de lancering van BACARDÍ Spiced aan. Spiced wordt gemaakt met een gouden rum die is gerijpt in gebrande vaten van Amerikaans eikenhout voor een lichte rooksmaak. Vervolgens wordt de rum geblend met specerijen voor een uitgesproken, maar zachte smaak.

BACARDÍ® Spiced is een authentieke drank die bij elke gelegenheid past. Voor alle rum fans deze zomer dus een nieuwe smaak om mee te mixen!

BACARDÍ® Spiced

Samen met BACARDÍ Legacy winnares Raysa Straal introduceert BACARDÍ “Spiced” aan het Nederlandse publiek. “Volgens mij kan iedereen deze zomer wel een beetje pit gebruiken! Met de drie korte “Spice up the summer” video’s laat ik zien hoe simpel en vooral hoe leuk het is om aan de slag te gaan met Spiced. Zo kan iedereen vrienden thuis verrassen met een unieke creatie, maar een bezoekje aan een bar in de buurt brengen kan natuurlijk ook”, aldus Raysa.

Na de introductie van BACARDÍ® Ginger en BACARDÍ® Coconut het afgelopen jaar, is de introductie van BACARDÍ® Spiced een reactie op de wereldwijd groeiende vraag naar gearomatiseerde rum. Daarnaast is er naar eigen zeggen geen beter moment om Spiced introduceren, de lancering valt namelijk binnen de maand juli, de jaarlijkse Rum Month die volledig in het teken staat van verschillende iconische rum mixes. Dominic Kreutzner, Brand Director in de Benelux: “We hebben er alle vertrouwen in dat BACARDÍ Spiced in de smaak zal vallen bij consumenten die graag Spiced rum drinken. Daarnaast verwachten we met BACARDÍ Spiced in ons portfolio ook een nieuwe consument kennis te laten maken met de toegankelijkheid en veelzijdigheid van de rum categorie.”

De traditie om rum te mengen met vruchten en specerijen is haast even oud als de Caribische rum zelf. BACARDÍ® Spiced is een veelzijdige drank die het heel goed doet met zowel een klassieke mixdrank, denk aan de welbekende rum-cola, of puur on the rocks waarbij de iconische smaak bewaard blijft. Anders dan bij veel van zijn concurrenten gebruikt BACARDÍ voor Spiced geen kunstmatige zoetstoffen om de rijke smaak van de specerijen te versterken. Dit maakt BACARDÍ® Spiced een authentieke drank die bij elke gelegenheid past.

“BACARDÍ Spiced wordt handmatig geblend door BACARDÍ’s Maestros de Ron, die al 7 generaties zorgvuldig geselecteerd én getraind wordt. Zij controleren, proeven en ruiken voortdurend om de kwaliteitsnormen te waarborgen en de unieke smaak van BACARDÍ rum te garanderen.”

Als een van de oudste en meest respectabele rum-merken ter wereld, kan BACARDÍ terugkijken op een geschiedenis van meer dan 157 jaar deskundig vakmanschap en authenticiteit. Voor het merk dat nog steeds in handen is van de familie, is de rum veel meer dan een product. Rum hoort bij de familie en met trots vermelden zij hun naam dan ook op iedere fles.

Cocktails met BACARDÍ Spiced

BACARDÍ SPICED “HEADLINES” door Raysa Straal

Ingrediënten: 15 ml limoensap, 15 ml passionfruit puree, 15 popcorn syrup, 50 ml BACACRDÍ Spiced,  Aftoppen met gingerale en Karamel popcorn

Let’s get spicy! Hoe maak je “Headlines” door Raysa Straal? Vul een cocktailglas met ijs, snij de limoen doormidden en pers er 15ml limoensap uit en schenk het in het glas. (limoensap uit een flesje kan natuurlijk ook) Voeg 15 ml passievruchtpuree toe en daarna voeg je de 15ml popcorn syrup toe. Schenk 50 ml BACARDÍ Spiced in het glas en top het af met Gingerale. Tot slot versier je de cocktail met een beetje munt of met karamel popcorn. Enjoy!

BACARDÍ SPICED & STORMY door Donald Simons uit België

Ingrediënten: 50 ml BACARDI spiced, 25 ml Limoensap, 10 ml suikersiroop (zelf gemaakt van ruwe rietsuiker), 3 druppels angostura, Aftoppen met gingerbeer en een schijfje gember.

Let’s get spicy! Hoe maak je de “Spiced & Stormy” van Donald Simons? Vul een cocktailglas met ijs, snij de limoen doormidden en pers er 25ml limoensap uit en schenk het in het glas. (limoensap uit een flesje kan natuurlijk ook). Meng gekookt water met wat ruwe rietsuiker en voeg 10 ml van dit mengsel toe in het glas. Schenk 50 ml BACARDÍ Spiced in en top het af met gingerbeer. Voeg 3 druppels angostura bitters toe en garneer je cocktail af met een schijfje gember. Enjoy!

 

Website: BACARDÍ

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.