BACARDÍ mixt live sounds van de bar voor ‘sound of rum’ campagne

12-9-2019

 • Bacardí - Sound of Rum
 • Bacardi - Sound of Rum - Bartenders group
 • Bacardí - Sound of Rum - Bartender Raysa Straal

BACARDÍ lanceert de nieuwe ‘Sound of Rum’ campagne met vijf top bartenders van over de wereld. ‘Sound of Rum’ combineert de onweerstaanbaar opzwepende vibes van het Caribische erfgoed van de rum met het sterk ritmische tempo van het maken van een cocktail. De track is opgenomen op basis van de geluiden van de ingrediënten en tools die worden gebruikt om BACARDÍ cocktails te maken. BACARDÍ zet daarmee de ‘sounds’ die je doen bewegen en lokale bartenders in de spotlight.

‘Sound of rum’ campagne 

In de video zijn een vijftal top bartenders te zien: Lawrence Gregory (UK); Julia Rahn (Duitsland); Adrian Nino (Frankrijk); Nicole Fas (Puerto Rico) en onze eigen Raysa Straal (Nederland). Samen hebben zij de ‘Sound of Rum’ van BACARDÍ een frisse en vernieuwende draai gegeven. Hiphop-artiest en een welbekende partner van BACARDÍ, Swizz Beatz, is de uitvoerend producent van de track.

In de Caraïbisch geïnspireerde video zien we een bartender die achter de schermen van een bar werkt, lopend door een neon-verlichte straat met een krat BACARDÍ. Het rammelen van de flessen vormt de start van de track waarna het shot overgaat naar de kleurrijke bar en een energieke menigte die allemaal dansen op de nieuwe ‘beat-van-de-bar’. Terwijl ananassen en limoenen ritmisch worden gesneden, horen we flessendoppen open poppen. De track vult zich met een crescendo aan geluiden en bouwt dan op tot een plotse stilte. Een met ijs gevulde cocktailshaker herstart de beat, net voordat er een verfrissende cocktail wordt uitgeschonken.

Luister naar de Bacardí ‘sound of rum’ in de video hieronder: (de tekst gaat onder de video verder).

Niemand drinkt rum zittend

Fabio Ruffet, Regional Brand Director voor BACARDÍ Europe, merkte op: “Door het samenbrengen van deze groep bartenders werd de pure energie en vaardigheid die in het cocktail maken gaat voelbaar. Vanaf het moment dat zij elkaar ontmoeten op set was er direct een connectie tussen hen. Er was een voelbare elektriciteit toen zij het hadden over barovernames in elk van hun steden. Niemand drinkt rum zittend – en nu heeft zelfs het maken van onze cocktails zijn eigen opzwepende beat.”

Om de lancering van de nieuwe campagne te vieren, heeft elk van de bartenders een innovatieve cocktail gecreëerd die voor hen de Sound of Rum belichaamt. De Nederlandse Raysa heeft bij het creëren van haar cocktail haar achtergrond in dans meegenomen naar de cocktailwereld. Raysa merkt op: “Mijn cocktail staat voor eigen dingen  maken en meegaan met de flow. Ik heb de cocktail gecreëerd als een weergave van de bartenderwereld en de mensen die hierdoor geraakt worden – Ik ben enorm enthousiast dat ik deel uitmaak van de Sound of Rum”.  Zelf aan de slag? Hieronder vind je het recept van Raysa haar creatie Mi Mundo!

Ingrediënten:

 • 50 ml BACARDÍ Carta Blanca
 • 30 ml limoensap
 • 10 ml Pandan siroop
 • 15 ml framboos gember shrub
 • Top: Soda

Methode:

 • Schud goed en schenk in een highball glas met ijsblokjes
 • Garneer met pandan en verse frambozen

Vermelding:

Deze cocktail kun je in de maand september gaan proeven bij Tales and Spirits bar in Amsterdam.

 

 

Website: Bacardi

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.