Arctic Cold Brew | Zo makkelijk als het lijkt

2-1-2017

De toekomst van koffie is cold brew. The Arctic maakt het mogelijk om jouw eigen cold brew makkelijk en snel te maken.

Heb jij nog geen cold brew geprobeerd, je weet niet wat je mist. De smaak is vol en zacht in vergelijking tot een normale kop koffie. Daarnaast zit er genoeg cafeïne in om je motor ’s ochtends te starten.

Wat is cold brew?

Het is een andere manier van koffie brouwen, in plaats van warm water wordt er koud water gebruikt. Cold brew heeft een langer extractie proces wat zorgt voor een aantal voordelen ten opzichte van je gewone kop koffie. Als eerste is de smaak een stuk zachter. De typische ‘bite’ van hete koffie wordt veroorzaakt door de vettige zuren, deze blijven achter bij het cold brew proces. Dit betekent dat de koffie niet alleen zachter smaakt maar ook beter is voor je maag.

Andere voordelen

Na het brouwen van de gemalen bonen in het koude water blijft er een geconcentreerd koffiesap over.

Het heeft meer cafeïne dan normale hete koffie en kan worden gebruikt als basis voor vele drankjes, zoals warme koffie, koude koffie, ijskoffie of in shakes! De veelzijdigheid van cold brew is een ware game-changer voor je dagelijkse dosis koffie.

Nog een pluspunt, met de Arctic kun je een brouwsel van 1,5 liter goed houden in de koelkast tot wel twee weken. Het blijft vers, smaakvol en behoudt de cafeïne.

Kickstarter

Arctic is momenteel bezig met het ophalen van het geld op Kickstarter om het project te realiseren. Met nog 4 dagen te gaan hebben al bijna 6.000 mensen in totaal $ 450.000,= weten te financieren. Een absoluut succes ten opzichte van de beoogde $15.000,= die in eerste instantie nodig was. Wil jij als één van de eerste een Arctic cold brewer dan kun je deze aanschaffen op de website van Kickstarter.

Bron: Kickstarter

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.