Arctic Bath | Nog een Spa om op je bucketlist te zetten!

5-2-2018

Geïnspireerd op het succes van het Treehotel, is Arctic Bath, een zwevend openluchtbad gepland op Luleriver. Arctic Bath wordt een jaarrond attractie met de nadruk op wellness, in de zomer zal het complex los drijven op de rivier maar ’s winters ligt het vast op de bevroren Luleriver. Activiteiten omvatten koude baden, verschillende wateractiviteiten, verschillende sauna’s, spabehandelingen, receptie, winkel, lounge, hotel en restaurant. Nog een spa om op je bucketlist te zetten! Zeker als van een speciale ervaring houdt.

Arctic Bath | Sprookjesachtige spa op de Luleriver in Zweeds Lapland

Toeristen zullen deze Spa op de sprookjesachtige idyllische locatie op de Luleriver in het hoge noorden van Zweden kunnen bezoeken vanaf december 2018, wanneer het Arctic Bath naar verwachting zal openen. Arctic Bath wordt een nieuw internationaal drijvend hotel met koude baden in Harads, Zweeds Lapland. Dicht bij de natuur wordt het gebouw gebouwd als monument dat ons moet herinneren aan het belang van bossen voor de ontwikkeling van het hele land. Het hoofdgebouw is geïnspireerd op een ‘jam van drijvend hout’ in de rivier.

Arctic Bath komt stroomafwaarts te liggen van de bruggen van Bodtraskfors, Harads. Arctic Bath heeft een ronde vorm die een beschermde omgeving creëert. Het centrum is een bad waarin je zowel zomers kunt zonnebaden als ’s winters baden in het koudwaterbad in open lucht. Het koude bad is niet voor koukleumen! In de winter blijft het water in de rivier op 4 graden Celsius en wordt het zwembad vrijgehouden van ijs. Het drijvende gebouw beschikt ook over verschillende sauna’s, een spa-behandelkamer, een lounge, een winkel, een bar en een restaurant. Het totale oppervlak is ongeveer 500 vierkante meter plus de 6 afzonderlijke drijvende hotelkamers, elk ongeveer 25 vierkante meter. Het Arctic Bath kan ook worden gebruikt voor kleine conferenties, kleinere groepsevenementen en privéfeesten.

CoolPlaces investeert in Arctic Bath

CoolPlaces, een Belgisch investeringsbedrijf van Maarten Raes en Katia De Vil, investeert in Arctic Bath. Maarten Raes: “Ik ben ervan overtuigd dat een passie voor een product een product succesvol maakt. Al tijdens de eerste ontmoeting met de oprichters van Arctic Bath AB, herkende ik de passie voor wat ze maken. Ik zag een zeer professioneel team met een grote focus op kwaliteit, originaliteit en duurzaamheid. Arctic Bath AB is een project waar ik persoonlijk en professioneel (via NORDIC) trots op ben dat we er deel van uitmaken. Ik geloof sterk in dit soort projecten: geen massatoerisme maar een goed doordacht en zeer uniek product dat is gebaseerd op passie in plaats van geld. Zo sta ik er zelf ook in. Ik heb veel vertrouwen in het succes van Arctic Bath AB.” Tegelijkertijd voegde een andere Zweedse ondernemer zich bij het team, Peter Engström. Eén van de eigenaren van het nabijgelegen skiresort Storklinten.

Website: Artic Bath

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.