Aperol 100 years of joy | ‘Together We Joy’

24-6-2019

  • Aperol 100 years of joyAperol 100 years of joy
  • Aperol 100 years of joyAperol 100 years of joy
  • Aperol 100 years of joyAperol 100 years of joy
  • Aperol 100 years of joyAperol 100 years of joy

Deze zomer is het feest voor Aperol. Het iconische Italiaanse aperitief met zijn feloranje kleur en bitterzoete smaak kondigt zijn 100e verjaardag aan. En dat gaat zowel in thuisstad Padua als de rest van de wereld niet onopgemerkt voorbij. De broers Luigi en Silvio Barbieri serveerden in 1919 een kruidig aperitief tijdens de internationale beurs in Padua: Aperol. In al die jaren bleef het recept – een infusie van citrusvruchten, kruiden en wortelextracten – onveranderd én een goed bewaard geheim. Deze zomer lanceert Aperol in ons land de campagne ‘Together We Joy’.

Aperol 100 years of joy | Feest in Padua en Venetië

In de geboortestreek van Aperol is het deze week drie dagen feest, van 27 tot 29 juni, met tal van speciale evenementen in Padua en Venetië. Op die manier wil Aperol mensen samenbrengen en vreugdevolle momenten laten beleven. Burgemeester Sergio Giordani van Padua is enthousiast: “We kijken ernaar uit om deze zomer met Aperol de mensen in Padova opnieuw dichter bij elkaar te brengen.”

Limited Edition Fles te winnen via sociale media

Ook Nederland viert mee. In Nederland kunnen liefhebbers mee proosten op 100 jaar Aperol met een ‘limited edition’-fles én een uniek Aperol Spritz-glas. In de loop der jaren heeft Aperol een unieke stijl ontwikkeld, met een voorliefde voor eigentijds design. Om het feestjaar gepast te vieren, liet Aperol 2,5 miljoen unieke flesetiketten drukken voor de ‘limited edition 100 years’.

Kunstenaar Lorenzo Mattotti creëerde het iconische ontwerpt. Het kleurrijke beeld van een jong dansend paar, vergezeld van een fles en twee glazen Aperol Spritz, geeft perfect de sociale interactie weer die het merk voor ogen heeft. Aanvullend op het etiket ontwierp Aperol voor de gelegenheid ook een feestelijk logo. Leuk detail: de lus in het getal 100 staat voor de eindeloze mogelijkheden om samen te vieren. Nederlandse consumenten kunnen een ‘limited edition’-fles winnen via de social media kanalen. Via de Facebook en Instagram van Aperol kan je ook de Nederlandse ‘joyful collective’ – fans en ambassadeurs van het eerste uur – volgen in de vele verrassende activiteiten die het merk in petto heeft.

Aperol-Spritz Glas

De populaire Aperol Spritz heeft sterk bijgedragen aan de groei en bekendheid van het merk. Dit terrasdrankje, krijgt nu een eigen kenmerkend glas. Voor het design liet ontwerper Luca Trazzi, geboren en getogen in de regio Veneto, zich inspireren door de rondingen en de typische vorm van de Aperol-fles. Trazzi draaide de fles ondersteboven… en het ‘Aperol Spritz’-glas was geboren.

Over Aperol

Aperol is het perfecte aperitief, helder oranje van kleur en met een laag alcoholgehalte. De rijke en complexe smaak is te danken aan een zorgvuldige infusie en mix van aromatische kruiden en wortelextracten. Al snel veroverde het aperitief het hart van alle Italianen en groeide het uit tot een wereldmerk. . Een Aperol Spritz serveer je volgens de regels van de kunst: vul het glas met ijsblokjes, voeg gelijke delen prosecco en Aperol toe, een scheutje bruiswater en garneer met een schijfje sinaasappel.

Website: Aperol

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.