Anne-Sophie Pic & Clare Smyth | International Woman’s Day dinner

12-2-2019

  • La Dame de PicLa Dame de Pic
  • Anne-Sophie PicAnne-Sophie Pic
  • Clare SmythClare Smyth

Ondanks dat International Woman’s Day op vrijdag 8 maart wordt gevierd, organiseren twee van de beste chefs ter wereld  Anne-Sophie Pic and Clare Smyth op maandag 11 maart een diner ter ere van deze dag.  Het diner vindt plaats in restaurant ‘La Dame de Pic London’ in het Four Seasons Hotel. Zij verwelkomen hun gasten deze avond waarop ‘vrouwen die in de horeca werken’, centraal staan.  Een goed voorbeeld voor andere vrouwelijke chefs! Waarom zou je International Women’s Day 2020 niet gewoon wereldwijd met van dit soort diners of lunches vieren om aandacht te geven aan vrouwen in de horeca. Werk samen met andere vrouwelijke chefs en je kunt natuurlijk ook gastsprekers uitnodigen om te praten over gerelateerde onderwerpen. Wil je meer pers bereiken zou je er zelfs een nieuwe wedstrijd aan kunnen hangen, bijvoorbeeld ‘de horecaonderneemster van het jaar’.

Vrouwelijke top chefs vieren International Woman’s Day

Anne-Sophie Pic is één van de meeste gelauwerde Michelinsterren-chefs; zij heeft momenteel zeven sterren in haar vier restaurants en is de enige vrouwelijke chef-kok in Frankrijk die drie Michelin-sterren heeft voor haar familierestaurant, Maison Pic in Valence. Clare Smyth kookte bijna een decennium in Restaurant Gordon Ramsey in Londen (3 michelinsterren) en kreeg recentelijk 2 sterren voor haar eerste solo restaurant, Core by Clare Smyth in Notting Hill. Daarnaast is zij bekroond met de titel ‘World’s Best Female Chef’ door de World’s 50 Best. Voor één avond verwelkomen de chefs gasten ter ere van vrouwen in de horeca. Terugkijkend op hun eigen levensverhaal zullen zij tijdens deze avond elk een selectie maken van hun signature dishes als onderdeel van een compleet 5 gangen menu. Er is ook plaats voor interactie met de gasten.

Wat kun je verwachten tijdens het International Woman’s Day Dinner?

Bij aankomst krijgen de gasten een aantal hapjes geserveerd gevolgd door een aromatische amuse bouche van wortelen met jasmijnyoghurt en peper uit Madagaskar dat wordt geserveerd door het keukenteam van Anne-Sophie. Vervolgens het voorgerecht van Clare dat bestaat uit aardappel en kaviaar met een beurre blanc met dille, haring en forel kaviaar. Anne-Sophie’s eerste gang is Tarbot met gerookte rode biet en grapefruit, batak peper en een emulsie van hibiscus, gevolgd door het hoofdgerecht van Wagyu rundvlees met geroosterde wasabi, koolpakketjes, roze geranium en een consommé van buddha’s hand. Anne-Sophie serveert vervolgens nog een laatste gerecht gevolgd door Clare’s kenmerkende Core dessert dat is gevuld met chocolade, mout en hazelnoot. Om al de gerechten te ondersteunen in smaak heeft het expertteam van sommeliers van La Dame de Pic London, onder toezicht van Anne-Sophie’s Executive Sommelier, Paz Levinson en de hoofdsommelier van Core, Gareth Ferreira, een uniek wijnarrangement samengesteld van vooraanstaande vrouwelijke wijnmakers en producenten.

“Ik ben vereerd mijn vriendin Clare Smyth te mogen verwelkomen in La Dame de Pic London om deze speciale avond waarop we de rol van vrouwen in de horeca vieren, samen te organiseren. We verheugen ons op de samenwerking voor deze exclusieve avond, om samen een ​​keuken te delen en onze favoriete gerechten te presenteren”, aldus Anne-Sophie Pic.

“Het is geweldig om met Anne-Sophie voor deze speciale gelegenheid samen te werken. Ze is een grote inspiratiebron voor mij en voor veel andere chef-koks over de hele wereld. Mijn team en ik zijn enthousiast om met haar samen te werken en samen een ​​unieke ervaring te creëren voor al onze gasten “, zegt Clare Smyth.

Het ‘International Women’s Day dinner’ vindt plaats op maandag 11 maart 2019 vanaf 18.00 uur. Om een tafel te reserveren kun je contact opnemen met +44 (0) 203 297 3799.

Website: La Dame de Pic & Maison Pic in ValenceCore by Clare Smyth

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.