Als je een terrasje gaat pakken, doe ’t veilig | TERRASINDEBUURT® helpt!

29-5-2020

  • terrasindebuurt.nl
  • terrasindebuurt.nl
  • terrasindebuurt.nl

De initiatiefnemers van de website TERRASINDEBUURT.nl vonden het de hoogste tijd om een werkbare en veilige situatie te realiseren voor zowel horecaondernemer als consument. Nu de horeca deels open mag, moet dit goed worden gecoördineerd en bovenal inzichtelijk worden gemaakt. De website TERRASINDEBUURT® is een simpele, handige digitale tool die ervoor zorgt dat het spontane karakter van een terrasbezoek behouden blijft door het geven van een positief of negatief ‘reisadvies’. Ondernemers zetten het licht letterlijk op groen of op rood. De digitale kaart geeft voor consumenten aan of het terras bezet of vrij is.

TERRASINDEBUURT® | Gebruiksgemak moet vergelijkbaar worden met buienradar

Een simplistische website met een overzicht van alle terrassen in Nederland die zich op dit platform hebben aangemeld. De basis is een digitale kaart van Nederland, hierop geeft de horecaondernemer in de tool aan wat de status is, door middel van een groen (geen seconde te verliezen – let’s go!) of een rood (doe maar even niet, ons terras is vol) stoplicht. De terrasganger ziet zo, in één oogopslag waar ze een ‘terras kunnen pakken’. Voor beide partijen helemaal kosteloos. Het gebruiksgemak is het vergelijkbaar met Buienradar, hopelijk regent het in dit geval consumpties!

Hoe werkt TERRASINDEBUURT.NL?

Voor de consument: Voer de huidige plaatsnaam in, dan verschijnt het overzicht van zowel de bezette als de beschikbare terrassen in de directe omgeving. Ziet de consument een terras naar wens? Dan kan hij direct de website bekijken, bellen voor een reservering en/of de routebegeleiding starten. De ingevoerde plaatsnaam wordt opgeslagen, extra makkelijk voor een terugkerend bezoek. Let op: Terrasindebuurt® is géén online reserveringssysteem. Dit wiel is al vele malen uitgevonden en maakt de tool zodoende onnodig gecompliceerd.

Voor de ondernemer: horecaondernemers krijgen de mogelijkheid om zelf te bepalen welke gegevens zichtbaar zijn. Er kan worden gelinkt naar de website, telefoon (voor directe reservering) en het adres (voor de routebegeleiding). Met een druk op de knop wordt er bepaald of het terras nieuwe gasten kan verwelkomen, of niet. Hierdoor ontstaat duidelijkheid en wordt teleurstelling voorkomen. Loopt een reservering op zijn eind en ontstaat er straks weer beschikbaarheid? In nog geen twee tellen switcht de zaak naar groen. Het totaaloverzicht is èn blijft altijd actueel.

‘Bovendien biedt de tool voor startende en/of minder bekende bedrijven een ideaal instrument om gevonden te worden door nieuwe gasten. Hierdoor kan de massa zich meer verspreiden. Zo krijgt ook de kleine of startende ondernemer een eerlijke kans om de strijd tegen dit virus te winnen’, aldus Rindert Sinnema, een van de vijf initiatiefnemers.

#STAYSAFE

Als er één boodschap is die centraal heeft gestaan in de afgelopen maanden, dan is het wel dat we Corona alleen samen kunnen verslaan – dit kan alleen we er met z’n allen voor zorgen dat we de eerste openingsfase heelhuids doorkomen. Dus, als je ‘t doet – doe het veilig!

Over TERRASINDEBUURT®

Het initiatief van vijf horeca- en niet-horeca ondernemers die een tweede golf van COVID-19 willen voorkomen door inzichtelijk te maken waar je veilig het terras op kan en de toestroom van gasten coördineert. Met als resultaat dat horeca open mag blijven en op zal schalen naar een groter aantal seatings in de toekomst.

 

 

Website: TERRASINDEBUURT.nl

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.