Allergenenwetgeving: je kunt het jezelf wel makkelijker maken

19-6-2015

Ga op zoek naar leveranciers die allergenenvrije producten verkopen! Dan kun je het jezelf een stuk makkelijker maken.

Heb jij al een allergenen informatiekaart? Is het onderdeel van je voedselveiligheidsplan? Eind vorig jaar waren we druk bezig met de nieuwe wetgeving maar nu hoor je niet veel meer over. Je ziet bij een flink aantal restaurants op de menukaart staan dat zij ook een allergenen informatiekaart hebben maar er zijn ook bedrijven zonder enige informatie. En je hebt natuurlijk ook restaurants die denken dat ze weg kunnen komen met het vermelden waarvoor je eventueel allergisch kunt zijn.

VA Foods, allergenenvrije producten

Ondertussen zijn er diverse producenten op de markt gekomen die de allergenen als leidraad hebben genomen voor hun producten. Zo hebben wij al eens geschreven over de Valuas kroket,
ontwikkeld door Meesterchef Eric Swaghoven van restaurant Valuas (*). Recent kregen wij de producten van VA Foods in beeld, zij maken onder andere een hele snacklijn voor mensen met allergiën. Ze gebruiken alleen hoogwaardige en zoveel mogelijk verse en pure ingrediënten en proberen smaakversterkers, conserveer- en kleurmiddelen zoveel mogelijk uitsluiten.

Leuk konden ze de wetgeving niet maken, je kunt het jezelf wel makkelijker maken

Als jij het lastig vind om gerechten zonder de allergenen te maken, ga dan eens op zoek naar producenten die al een stuk werk voor je verricht hebben. Zo verkoopt bijvoorbeeld VA Foods producten zoals kroket, frikandel, bladerdeeg, ragout en brood. Hun producten voldoen allemaal aan de internationaal erkende VITAL 2-norm. Zo zijn de producten glutenvrij, lactosevrij, pindavrij, notenvrij en vrij van andere veel voorkomende allergenen. Door op zoek te gaan naar dit soort leveranciers kun je het jezelf wel makkelijker maken…..

Website: VA Foods

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.