13 December 2014, D-Day voor de allergenenwetgeving

16-10-2014

  • Kaart Hemmingway

13 december 2014 is het zover, elke voedsel verstrekker in Europa is dan verplicht om zijn klanten of gasten te kunnen vertellen welke producten in een gerecht of product verwerkt zitten. Althans die producten die een allergische reactie kunnen oproepen. Heeft jouw bedrijf al een kaart waarop per gerecht staat aangegeven of er producten in zijn verwerkt uit één van de 14 groepen Allergenen?

Restaurant Hemingway

Restaurant Hemingway, van Grand Hotel de Draak in Bergen op Zoom heeft al een kaart in gebruik waarop de allergenen zijn weergegeven. Zij hebben gekozen voor bovenstaande oplossing; per gerecht aangeven of er producten uit de 14 groepen in verwerkt zijn. Er zijn ook bedrijven die er voor kiezen om met symbolen te werken. Recent vroeg een ondernemer of hij verplicht was dit op alle kaarten aan te geven. Dit hoeft niet, als de informatie maar aanwezig is binnen het bedrijf, zodat een gast met allergieën deze in kan zien. Begin dit jaar schreef Marjolein van Spronsen een blog met een korte uitleg over de allergenenwetgeving.

Meer weten? Lees de blog van Marjolein op de website van Van Spronsen & Partners horeca-advies.

Website: Van Spronsen & Partners horeca-advies

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.