Aanvulling op de kaasplank | Shotglaasjes van kaas

9-1-2017

  • Shotglaasjes kaasShotglaasjes kaas

We zijn allemaal bekend met de kaasplank en het daarbij geserveerde glaasje port. Deze shotglaasjes van kaas geven je de mogelijkheid om eens wat nieuws op te tafel te zetten. In plaats van je port of rode wijn in een glas te serveren kun je ook een shotglaasje van kaas met port op je kaasplank serveren! Op het Facebook filmpje van PopSugar Food wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je het shotglaasje zelf kunt maken.

Shotglaasjes van kaas zelf maken

Allereerst wordt de kaas geraspt en langzaam verwarmt in de magnetron. Nadat alle kaas is gesmolten wordt deze in vormpjes gegoten. Eenmaal hard  geworden zijn de shotglaasjes klaar voor gebruik. Je kunt er vele kanten mee op, dus niet alleen geschikt voor port maar ook zeker leuk en lekker om te serveren met een mooie rode wijn voor op uw kaasplankje.

Laat het ons weten

Toch een keer wat anders dan de standaard geitenkaas, brie, rood- en blauwschimmels. Staan de glaasjes bij u op de kaasplank? Vergeet ons dan niet even een fotootje te sturen! Bekijk hier alvast het filmpje van PopSugar Food hoe je de shotglaasjes zelf maakt:

Bron: Glamour

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.