840 restaurants in de digitale Nederlandse Gault&Millau gids 2022

15-3-2022

  • logo Gault&Millau
  • uitreiking Gault&Millau Nederland 2022uitreiking Gault&Millau Nederland 2022

Maandag 14 maart is op feestelijke wijze de digitale Nederlandse Gault&Millau gids 2022 gelanceerd en zijn er diverse awards uitgedeeld in TivoliVredenburg Utrecht. Dat betekent dat foodies weer heerlijk op hun website en via de nieuwe Gault&Millau Benelux App kunnen scrollen door culinair Nederland en de Benelux. Het blijft genieten om te lezen hoe de samenstellers van de gids op uitstekende manier weergeven wat je kunt verwachten bij een restaurant. En natuurlijk lijstjes maken welke restaurants je graag wil bezoeken! Ik heb gisteravond al genoten van alle berichten op Instagram van de diverse restaurants waarin ze een deel van de tekst uit de Gault&Millau deelden. Een felicitatie voor alle award winnaars en bewondering voor al diegenen die Nederland steeds verder culinair op de kaart zetten!  ^Marjolein

Tijdens het event werden ook de Gault&Millau Awards uitgereikt aan de winnaars van het jaar 2022 in categorieën als ‘Chef van het Jaar’, ‘Jonge Topchef van het Jaar en ‘Ontdekking van het Jaar’. De top van de Nederlandse gastronomie kwam voor het eerst bij elkaar in TivoliVredenburg, wat de start zal zijn van meerdere edities van de jaarlijkse lancering en uitreiking in Utrecht.

Leestijd: 3 minuten

Winaars Gault&Millau Awards 2022

Tijdens de feestelijke lancering werden de Gault&Millau Awards uitgereikt aan de winnaars van het jaar 2022. In totaal namen 16 winnaars een Award in ontvangst, met titels als ‘Bistronoom van het Jaar’ (gewonnen door De Juwelier, Amsterdam), ‘Sommelier van het Jaar’ (Heleen Boom van Bouwkunde, Deventer) en ‘Cocktailbar van het Jaar’ (Botanero, Rotterdam). De prijs voor ‘Chef van het jaar’ ging dit keer naar Syrco Bakker van restaurant Pure C in het Zeeuwse Cadzand. Hij werd geprezen voor zijn creatieve en vaak gedurfde stijl wat ook een stijging naar 18/20 opleverde. De ‘Jonge Topchef van het Jaar’ werd uitgereikt aan de 28e jarige Robin van de Bunt, die sinds 15-jarige leeftijd in keukens werkt en sinds 2017 het roer als chef heeft overgenomen van het ouderlijke restaurant ‘De Leuf’ in Ubachsberg. Michael van der Kroft van restaurant Tres in Rotterdam mocht de award voor ‘Ontdekking van het Jaar’ in ontvangst nemen en komt met 15,5|20 binnen in de gids.

New On the Top

“De gastronomie in Nederland blijft duidelijk in evolutie. Ondanks een zeer uitdagende periode van twee jaar ontdekten onze inspecteurs niet alleen meer dan 120 nieuwe adressen maar ook een zeventigtal stijgers.” Restaurant Tribeca schaart zich bij de allergrootsten met een stijging naar 19|20 en vijf koksmutsen. De dorpskern van Heeze is het toneel van één van Nederlands grootste culinaire prestaties. “Vanaf de eerste amuse tot de laatste verwennerij, benaderde onze maaltijden bij Tribeca meer en meer een perfectie die je op weinig andere plaatsen in de wereld zal vinden. Jan Sobecki creëert en evolueert.” volgens de inspecteurs van Gault&Millau.

Gault&Millau Benelux App en website

Gault&Millau presenteert met trots de nieuwe Gault&Millau Benelux App, gratis verkrijgbaar in de Apple App store en de Google Play Store. Gault&Millau gelooft in online en zal daar in de toekomst nog verder in ontwikkelen om de consument beter te bereiken. Recentelijk werd een nieuw online platform gelanceerd als Gault&Millau Benelux met daarop ruim 1.000 gastronomische adressen in Nederland en bijna 5.000 adressen in de Benelux. Het platform bestaat uit een website en een app die de consument in de toekomst steeds beter wegwijs maakt in het gastronomisch landschap.

De nieuwe app combineert de nieuwste online technieken met een zeer uitgebreid aanbod aan informatie. De volledige Gault&Millau gids is via de App gratis beschikbaar en ook de nieuwsartikelen van de Gault&Millau website zijn via de App te raadplegen. De App is zeer gebruiksvriendelijk en stelt de gebruiker in staat om snel een restaurant, chocolatier, cocktailbar of POP-restaurant te vinden op basis van verschillende criteria. Zo kan men zoeken op plaats (op basis van de huidige locatie of een aangegeven stad of regio), de Gault&Millau score, het type keuken, de openingstijden, de prijsklasse of kenmerken van het restaurant.

Gault&Millau Gidslancering

Gault&Millau is dé restaurantgids voor de Nederlandse gastronomie. In de gids die dit jaar alleen in digitale vorm is uitgegeven staan ruim 840 restaurants, welke worden beoordeeld op een schaal van 20 punten. Elk jaar wordt de Gault&Millau selectie op feestelijke wijze gelanceerd, waarbij de belangrijkste Nederlandse chefs en partners bij elkaar komen. Tijdens de lancering werden de awards uitgereikt aan de jaarlijkse prijswinnaars en was er ruimte voor ontmoetingen en netwerken in de foyer van Tivoli Vredenburg. Gault&Millau Nederland directeur Godfried van der Lugt: “Het is onze missie om de Nederlandse gastronomie uit te lichten en liefhebbers van kwaliteit op het bord, met betrouwbare, onafhankelijke informatie de weg te wijzen naar de beste zaken die Nederland te bieden heeft. Talent en mooi ambachtelijk werk en creativiteit moeten we met z’n allen koesteren en belonen”

Tivoli & Gemeente Utrecht

De uitreiking van Gault&Millau vond dit jaar plaats in Tivoli Vredenburg in Utrecht. Gault&Millau Nederland en de Gemeente Utrecht hebben de intentie uitgesproken de komende jaren deze uitreiking vanuit de Domstad te verzorgen. Gault&Millau is altijd op zoek om de uitreiking vanuit een goed bereikbare aansprekende locatie en stad te organiseren en de gemeente Utrecht heeft de ambitie uitgesproken meer culinaire aandacht voor de stad te vragen. In deze beide doelstellingen hebben beide partijen elkaar gevonden.

Website: Gault&Millau

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.