72-hour pizza dough | Pizzadeeg thuisbezorgd

29-3-2018

72-hour pizza dough is een Kickstarter project waarmee je kwalitatief, vers pizzadeeg kunt bestellen om thuis te scoren met een pizza di mama of pizza di papa met een knapperige korst. Na bezorging is het deeg direct klaar om een pizza (of andere producten) mee te maken. Het idee komt van Baking Steel, een bedrijf dat al eerder via Kickstarter een succesvol project, een dunne stalen bakplaat voor de thuisbakkers, lanceerde. Deze plaat zorgt voor een knapperige korst als je het perfect pizzadeeg gebruikt en dat hebben ze nu dus ontwikkeld. Jammer genoeg zijn de huidige plannen alleen gericht op bezorging in Amerika maar in dit artikeltje een tip voor authentieke pizzeria’s die op dit soort ontwikkelingen kunnen inspelen.

72-hour pizza dough

Wanneer je thuis bent en je keukenschort hebt aangetrokken om een echte, authentieke, Italiaanse pizza te maken, is het belangrijk dat je deeg gebruikt dat van goede kwaliteit is én dat je het deeg de tijd moet gunnen om te fermenteren, zo’n drie dagen. Vaak is dat laatste het probleem en hebben of nemen mensen die tijd niet, 72-hour pizza dough speelt hier op in met dit Kickstarter project. In Amerika is het trouwens ook meer common om gewoon bij een pizzeria een bol deeg te kopen, voor diegene die thuis een pizza willen klaarmaken!

Het deeg van 72-hour pizza dough is gemaakt met alleen maar biologische ingrediënten en is het resultaat van experimenteren, proeven, fouten maken en heel veel kilo’s bloem. Doordat de fermentietijd 72 uur bedraagt, krijgt het deeg een optimale smaak en textuur waardoor er een lekkere luchtige korst ontstaat. Het deeg is trouwens ook geschikt om bijvoorbeeld focaccia, bread sticks of ciabatta van te maken en zal, we hadden niets anders verwacht, het beste resultaat geven op een Baking Steel (een stalenplaat waarop je snel een pizza kunt bakken). Het project heeft met nog een flink aantal dagen te gaan, inmiddels al het streefbedrag van $ 10.000 behaald.

Inspiratie

Alhoewel 72-hour pizza dough voorlopig nog niet in Europa zal gaan leveren is het voor diverse authentieke pizza restaurants wel een idee om naast hun pizza’s ook bollen pizzadeeg te gaan verkopen. Moet veel lekkerder zijn dan een bodem uit een pak maken of een kant-en-klaar bodem bakken!

Website: Baking Steel

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.