6-Mile Water | Nieuw duurzaam kraanwater tapsysteem

19-9-2019

  • 6-Mile Water, een initiatief van Water for Life
  • 6-Mile Water, een initiatief van Water for Life
  • 6-Mile Water, een initiatief van Water for Life

Vanaf vandaag  (19 september) is er een nieuw kraanwater tapsysteem op de markt: 6-Mile Water. Bedrijven en horeca kunnen nu gekoeld kraanwater met óf zonder koolzuur aan klanten aanbieden. 6-Mile staat voor de afstand die mensen in Afrika gemiddeld moeten lopen voor schoon drinkwater. Water for Life – het initiatief van de Nederlandse drinkwaterbedrijven – zet zich sterk in voor waterprojecten in ontwikkelingslanden. Een gedeelte van de opbrengst van ‘6-Mile Water’ gaat dan ook naar drinkwatervoorzieningen in Kenia. Het initiatief wordt ondersteund door Global Sports Communication, onder leiding van oud-topatleten Ellen van Langen en Jos Hermens.

Tijdens Gastvrij Rotterdam (23 tot 25 september 2019) is het voor bezoekers en standhouders mogelijk om kennis te maken met het systeem bij stand 5.407. Het natuurlijke limonadesiroop merk Agropošta is ook bij deze stand aanwezig. Als horecaondernemer kun je via deze link gratis kaarten aanvragen.

6-Mile Water | Water for Life

Water for Life zet zich in om de drinkwatervoorzieningen in ontwikkelingslanden te verbeteren. Zo wordt het geld dat wordt opgehaald met ‘6-Mile Water’ direct gebruikt voor een waterproject in de wijk Nakuru in Kenia. In samenwerking met het lokale waterbedrijf in dat gebied, worden er waterpompen opgeknapt, watertanks gebouwd en leidingnetwerken aangelegd, zodat meer dan 12.000 mensen toegang hebben tot kraanwater.

Op loopafstand

Jos Hermens en Ellen van Langen (Olympisch Kampioen 800 meter, 1992) ondersteunen met het bedrijf ‘Global Sports Communication’ ongeveer 150 atleten waaronder veel Oost-Afrikaanse lopers. Ellen van Langen: “Ik weet, van de verhalen van onze atleten, hoe het dagelijkse leven er in Oost-Afrika uitziet. Zij zijn in de gelukkige omstandigheid dat ze door hun carrière een andere toekomst hebben weten op te bouwen. Zij willen daarom met al hun mogelijkheden zichzelf inzetten om hun familie, bekenden en landgenoten ook betere levensomstandigheden te bieden. Er was dan ook geen moment van twijfel om dit project te ondersteunen. Zeker toen we hoorden dat ons trainingscentrum in Kenia zeer dichtbij het project is dat wij door middel van ‘6-Mile Water’ en Water for Life ondersteunen.”

EARTH Concepts en MERKK

EARTH Concepts steunt dit project middels het aanbieden van de tapsystemen aan haar netwerk. MERKK is verantwoordelijk voor de implementatie van de apparatuur.

 

 

Website: 6-Mile Water

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.