5x vegan innovaties op Vegan Day Sligro Nieuwegein

13-3-2020

  • Plantaardige proteinevoeding van Apollo
  • Veganistische saucijzenbroodje van Goutier
  • Creamy Cheese Style saus van Gouda's Glorie
  • Gigabol Potato Vegan van Bakkerij Carl Siegert
  • Bebo Culinaire - vloeibare plantaardige margarine

Groothandels staan niet bekend om hun grote vegan aanbod. Dat is een gemiste kans gezien de snel groeiende vraag naar vegan producten. Sligro Nieuwegein wil daar verandering in brengen en organiseerde op 6 maart een Vegan Day.

Een blog van ProVeg Nederland waarin zij de 5 van de meest vernieuwende producten bij Sligro voor je op een rij zetten.

Creamy cheese style saus

Remia Foodservice timmert al een tijdje aan de weg met plantaardige mayonaise én frietsaus voor de horeca. Via hun merk Gouda’s Glorie hebben ze nu ook een volledig diervrije kaassaus op de markt gebracht. In plaats van dierlijk eiwit bevat de saus het veel milieuvriendelijkere aardappeleiwit. Je kunt het gebruiken om op je friet te doen of als extra touch op een broodje vegan hamburger. Dit product is vernieuwend en de reacties zijn bovengemiddeld positief.

Gigabol Potato Vegan

“Een hamburgerbol met aardappel”, het klinkt gek, maar dat is het zeker niet. De aardappel vervangt een deel van het meel en zorgt dat de broodjes een korte prettige afbeet hebben en lekker smeuïg zijn. Er wordt in de Gigabol Potato van producent Carl Siegert dus geen ei of roomboter gebruikt om dit effect te bereiken. Het broodje gaat bovendien voedselverspilling tegen. Het meel gemaakt wordt van aardappelrestanten van een friet producerend bedrijf, Frites uit Zuyd.

Vloeibare margarine met roombotersmaak

Bebo Culinaire is een vloeibare margarine oplossing met een bijzondere eigenschap: het smaakt naar roomboter. Je kunt het vergelijken met geklaarde boter, maar dan volledig plantaardig. Het kent ook hetzelfde voordeel, namelijk dat het volledig uit vet bestaat waardoor het uitstekend te gebruiken is voor bakken en braden op hogere temperaturen.

Vegan saucijzenbroodjes

Na het succes van de BEUK Vegan Appeltaart, heeft dit bedrijf onder de merknaam Goutier een smakelijk veganistisch saucijzenbroodje ontwikkeld. Het broodje is gemaakt op basis van zuiver plantaardige olie en vet en de vulling is gemaakt van fijn gegaarde linzen. Erg handig voor de lekkere trek van iedereen die minder vlees wil eten.

Pantaardige proteïnevoeding

De vegan melange van Apollo ziet er uit als een brokkelige poeder die door toevoeging van een beetje olie en ijswater tot een deeg wordt gekneed. Dit deeg is de basis voor het maken van diverse producten zoals plantaardige hamburgers, balletjes, nuggets of zelfs een soort smeuïge filet americain. De kok kan zijn creativiteit kwijt door naar eigen inzicht groenten, kruiden, en specerijen toe te voegen. De smaak en de structuur zijn prima. Het hoofdingrediënt van de vegan melange is tarwe.

Website: Proveg

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.