3Doc: Bugs | De documentaire over koken met insecten?

25-4-2017

Een jong team van het Nordic Food Lab (bekend van toprestaurant NOMA) reist de wereld over op zoek naar manieren om van insecten lekker eten te maken. Volgens velen één van de oplossing voor het wereldvoedselprobleem. De documentaire 3Doc: Bugs wordt uitgezonden tijdens de NPO foodweken en is interessant voor avontuurlijke chefs!

Gerecht met termietkoninginnen en mango

Wereldwijd eten twee miljard mensen insecten, maar waarom trekken wij nog vaak een vies gezicht bij de gedachte alleen al?

Insecten eten is ‘hot’. Vooral sinds de VN het consumeren van insecten als oplossing ziet in de strijd tegen wereldhonger, prijzen koks de beestjes om hun smaak, milieuactivisten om hun lage ecologische impact en wetenschappers om hun voedingswaarde. Toch wil de westerse consument er nog niet echt aan. Het Nordic Food Lab-team probeert hier verandering in de brengen.

3Doc: Bugs

Regisseur Andreas Johnsen volgt het team terwijl ze insecten vangen, kweken, koken en proeven in Europa, Australië, Mexico, Kenia en Japan, altijd op zoek naar de ‘deliciousness’. Tijdens hun reis eten ze de meest fascinerende eetbare insecten, van termietkoninginnen en honingmieren tot giftige reuzehommels en sabelsprinkhanen, die volgens lokale recepten bereid zijn. Benieuwd wat jij als chef kunt koken met insecten? 3Doc: Bugs wordt uitgezonden tijdens de NPO Foodweken, vanaf 10 mei 6 weken lang op woensdag- en donderdagavond om 21:00 uur op NPO 3. Niet de meest ideale tijd voor de horeca, even uitzending gemist kijken dus!

Website: VPRO

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.