20 jaar jubileum Bar restaurant Sijf | Exendag, silent disco en introductie eigen Sijf speciaalbiertje

18-5-2018

  • 20 jaar onbekend Cafe sijf20 jaar onbekend Cafe sijf
  • 20 jaar onbekend Cafe sijf20 jaar onbekend Cafe sijf
  • 20 jaar onbekend Cafe sijf20 jaar onbekend Cafe sijf

Verjaardagsfeest met exendag, silent disco, live muziek én een eigen Sijf speciaalbiertje. Bar restaurant Sijf aan de Oude Binnenweg in hartje Rotterdam viert deze maand het twintigjarig jubileum. Om deze heugelijke gebeurtenis te vieren is het karakteristieke café vijf dagen lang het terrein voor talloze festiviteiten. Van woensdag 23 tot en met zondag 27 mei kunnen bezoekers rekenen op een silent disco, een speciale editie van Behind the Curtains met een van de beste singer-songwriters en optredens van een nu nog geheime Nederlandstalige artiest tijdens ‘Sijf gaat vreemd’ en André Dadi. Om het feestje nog eens éxtra goed te vieren, wordt op de eerste dag een heus eigen speciaalbier geïntroduceerd: het Jubileum-bier. Op zondagmorgen worden omwonenden getrakteerd op een uitgebreid bewonersontbijt. Klinkt als een geweldig feest toch?

Sijf speciaalbierje | Proosten | Dansen | Zingen

“We zetten dit jubileum iedereen in het zonnetje: onze huidige en oud-medewerkers, gasten en buurtbewoners. Die laatsten krijgen zelfs hun eigen ontbijt“, vertelt de enthousiaste horecaondernemer Herman Hell. Gasten kunnen iedere dag rekenen op vermaak. Woensdag wordt het jubileumfeest afgetrapt met de lancering van een eigen Sijf speciaalbiertje. “Het is een fris witbier geworden. Ter inspiratie hebben we gekeken naar wat 20 jaar geleden een populair biertje was en dat vertaald naar nu.” Donderdagavond worden de stoelen en tafels in café Sijf aan de kant geschoven en komt André Dadi disco- en funkplaatjes draaien. Vrijdag gaat Sijf vreemd en maakt de Engelstalige muziek voor één keer plaats voor een écht Hollandse avond, met Nederlandse meezingklassiekers en een verrassingsact. Deze avond worden ook alle oud-medewerkers – tijdens de speciaal voor hen georganiseerde exendag – het zonnetje gezet.

Silent disco en Behind the Curtains

Wie laat de kans om te dansen op de Oude Binnenweg aan zich voorbij gaan? Niemand toch? Op de eerste weekenddag worden daarom de ramen en deuren opengezet en kan iedereen met een koptelefoon op losgaan bij de silent disco. Op zondag zijn de omwonenden aan de beurt en worden ze getrakteerd op een uitgebreid bewonersontbijt. Daarna kunnen alle bezoekers relaxen tijdens een speciale editie van ‘Behind the Curtains’, waar een bijzondere singer-songwriter op het kleinste podium van Rotterdam live zal optreden.

Over Bar Restaurant Sijf

De beroemde leus van het café voor dit jubileum is ‘al 20 jaar onbekend’: verwijzend naar de onbekendheid van de naam, terwijl het ongepolijste Sijf is qua aantal liters het grootste speciaalbierencafé is van Rotterdam. De zaak dankt zijn naam aan timmerman Sijf van Zuilen. Hij voorzag de kroeg eind jaren 90 van een nieuwe sfeervolle uitstraling. Het karakteristieke pand aan de Oude Binnenweg is dagelijks gevuld met een mix van creatieve dertigers, hippe twintigers en serieuze zakenlui. Op de zondagmiddag zorgen muzikale klanken van bekende en onbekende artiesten voor een ongedwongen vibe.

Website: Café Sijf

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.