Zwolle heeft ook een (tijdelijk) stadsstrand: Stränd!

9-8-2016

  • Credit: Stränd en SträndFränds
  • Credit: Stränd en SträndFränds
  • Stränd en SträndFränds
  • Credit: Stränd en SträndFränds

Zwolle is een tijdelijk stadsstrand rijker genaamd Stränd. Eind juli werden de spreekwoordelijke deuren geopend voor het strand aan de Zwolse gracht. Vijf weekenden lang kun je er ‘ontspannen, borrelen, bijpraten, drinken, eten en vooral…Zomers en Zwolsch genieten’ zoals de initiatiefnemers aangeven op de website.

Stadstrand: Stränd

Zwollenaren die met hun voetjes in het zand willen zitten moeten dus opschieten, nog drie weekenden kun je er terecht om te chillen in zitzakken, een drankje te doen op de boomstammen of een hapje te halen bij één van de foodtrucks. Bezoekers moeten hier het échte strandgevoel krijgen. De exacte locatie van Stränd is op de Pannekoekendijk 10, het randje van centrum Zwolle uitkijkend op de Päperbus.

Studenten

Studenten opgelet: met je studentenpas ontvang je mooie korting op het drinken en eten! Ook worden er verschillende evenementen georganiseerd komende weken, hou de Facebook dus goed in de gaten.

Inspiratie

Stadsstranden zien we steeds vaker, recent nog een initiatief in Leiden: De Buurt. Leuke kortstondige initiatieven die met name door jongeren worden omarmd. Elk initiatief heeft weer leuke nieuwe elementen zo is het initiatief voor dit Zwolse Stränd genomen door Strändwachters en zijn er SträndFränds. Er worden onder andere Yoga en Frisbee workshops gegeven, je kunt er bewegen onder begeleiding van Peppergym en er is een Stränd Up Comedy.

Website: Strand Zwolle

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.