Zorri Cress

30-11-2015

Koppert Cress introduceert weer een nieuwe cress, de Zorri Cress. Gezond, lekker en prachtig in composities op het bord.

De Zorri Cress

Met enige regelmaat introduceert Koppert Cress een nieuwe cress en ditmaal is dit de Zorri Cress. Zorri Cress is het kiemplantje van Oost-Indische kers (Nasturtium, Capucine, Kapuzinerkresse). Een kruidige (sier)plant die al eeuwenlang in tuinen voorkomt. Van origine is de plant afkomstig uit de Andes en kwam in de 16e eeuw via Peru naar Europa. Het blad is schildvormig en door de pittige smaak van het product combineert het onder andere goed met frisse gerechten, zowel warm als koud. Zorri Cress is jaarrond verkrijgbaar. De optimale temperatuur, waarbij de kwaliteit het best gehandhaafd is, ligt tussen 2 en 4°C.

Naast cressen introduceert Koppert Cress ook met enige regelmaat bloemen die in de keuken te gebruiken zijn, zoals de BlinQ Blossom® in 2013. Bij de introductie van de BlinQ Blossem® lag de focus nog op storytelling rondom het product. Nu zijn de cressen van Koppert Cress zo geliefd bij chefs dat dit overbodig is.

Website: Koppert Cress

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.