Zen Tea, Chinese High Tea

20-11-2015

Restaurant Lotus in Vlijmen verzorgt een Chinese High Tea met 6 theesoorten, een Chinese theeceremonie, zoetigheden, hartige hapjes en een frisse afsluiter. Een echte Zen Tea.

De High Tea is al een tijdje populair in Nederland, bij een aantal horecabedrijven staat dit zelfs standaard op de kaart. Toch hadden wij nog nooit van een High Tea bij een Chinees bedrijf in Nederland gehoord. Onze collega Lennert Rietveld van Van Spronsen & Partners horeca-advies kwam tijdens zijn trendpresentatie voor de Chinese ondernemers bij Koninklijke Horeca Nederland, Willem Man tegen. Hij vertelde enthousiast over zijn High Tea in zijn restaurant Lotus, de Lotus Zen Tea.

Lotus Zen Tea

De Zen Tea is bedacht tijdens een inspiratie sessie met het personeel en het is zeker een goede manier om de dalmomenten op te vangen. De Lotus Zen Tea begint met een verfrissend doekje gevolgd door de Chinese theeceremonie. Tijdens het ritueel worden de kopjes uit een grote pot op tafel gezet en de eerste kopjes thee gezet. Naast thee krijgen de gasten ook een glas rosé champagne. Vervolgens komen de zoete lekkernijen op tafel, deze zijn in samenwerking met bakkerij Vermeulen & Den Otter ontwikkeld. Denk daarbij aan macarons in de smaken lychee, gember en groene thee. Blokjes kokoscake, citroengras koekjes en licht gezouten cashewkoekjes. Na een Zen momentje komen de hartige snacks. Geserveerd in gestapelde stoommandjes met daarin hartige gerechten van chef Tak Kee Yeung, zoals Sieuw Mai en Ha Kaauw. De Zen Tea wordt afgesloten met ijs gemaakt van rode peper en steranijs met vers fruit, speciaal ontwikkelt voor restaurant Lotus door ’t Heusden Ijshuys. De Zen Tea is ook vegetarisch te verkrijgen, duurt ruim 2 uur en kost € 25,= per persoon. Restaurant Lotus heeft ook speciale cadeaubonnen voor deze thee! Klinkt goed toch? Het magazine Pâtisserie & Dessert schreef ook een uitgebreid artikel over de Lotus Zen Tea.

Website: Restaurant Lotus

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.