Workspitality | Accor lanceert WOJO coworking spaces

9-5-2019

Accor heeft onlangs WOJO gelanceerd waarmee zij tegen 2022 het grootste co-working merk in Europa willen zijn. WOJO staat voor ‘Work. Live. Share.’ en geeft aan hoe Accor hun ‘workspitality’ wil gaan invullen. Accor heeft dit initiatief genomen om aansluiting te vinden bij de veranderde en innoverende wereld van werk- en coworking-trends. Stephane Bensimon (CEO) zegt: ‘’Omdat we dagelijks rechtstreeks in contact staan met bedrijven en werknemers, hebben we grondig inzicht in hun behoeften en verwachtingen rondom werkruimtes. Een persoonlijk onthaal, premium services, een vriendelijke sfeer en design zijn allemaal essentiële kenmerken van onze expertise. Door ons nieuwe aanbod aan ruimtes kunnen we nu aan een belangrijke klantbehoefte voldoen: de kwaliteit van het werkleven combineren met mobiliteit.’’

De WOJO coworking-ruimtes worden binnen Accor-hotels wereldwijd gelanceerd met verschillende invullingen van het concept, verspreid over alle segmenten (economie, middenklasse en luxesegmenten). Accor is de eerste hotelgroep die samenwerkt met een erkende speler in het coworking-veld om een merkervaring te bieden die uniek is qua inhoud en die openstaat voor zowel reizigers als de lokale bevolking.

WOJO Spots | Maken het makkelijk om overal te werken        

Nextdoor (de originele naam die in maart 2019 veranderd is in WOJO) is a joint-venture tussen Accor & Bouygues Immobilier en is bedacht in juli 2017. Het concept werd eerder al verspreid over alle merkenportfolio’s van Accor en maakt het mogelijk voor zzp’ers om zonder vergoeding te werken met de garantie van een persoonlijke service, een vriendelijke sfeer en een veilige en betrouwbare WiFi-verbinding in een design omgeving. De werknemer kan kiezen om aan de bar, in een restaurant of in de lobby te werken (zelfs als ze niet in het hotel verblijven). Voor regelmatige bezoekers biedt WOJO een maandelijks abonnement, inclusief 10% korting op eten en toegang tot partneraanbiedingen, evenementen zoals workshops en conferenties en het WOJO bedrijfsnetwerk & community.

WOJO Corners | Het coworking concept voor hotelgasten en buurtbewoners

De eerste WOJO corner werd gelanceerd in 2018 in het Mercure Paris Montmartre Sacré-Coeur hotel. Meer dan 150 WOJO Corners openen deze zomer (2019) in Parijs en Lyon en voortbouwend op dit succes zullen tegen 2022 nog veel meer WOJO Corners in Europa worden geopend. Deze corners zullen zich in diverse Accor-hotels bevinden en vervolgens op treinstations, luchthavens en winkelcentra. Deze co-working-experience is ontworpen voor lokale klanten en hotelgasten, die op regelmatige basis op zoek zijn naar een informele en comfortabele werkomgeving.

WOJO Sites | ‘The all in one coworking solution’

Dit zijn unieke stand-alone coworking-ruimtes van enkele duizenden vierkante meters in speciale gebouwen, die gemeenschappelijke zones (bars, lounges, keukens) combineren met gedeelde vergaderruimtes en speciale kantoren. Ze brengen op één plek een breed scala aan mogelijkheden voor ondernemers, afdelingen van grote bedrijven, startups en kleinere bedrijven. In tegenstelling tot Spots en Corners, is het mogelijk om bij dit concept kantoren te huren en te profiteren van een breed scala aan diensten.

Met ‘business partners’ spelen de WOJO Sites in op een nieuwe werkstijl op het werk. Deze partners zetten zich in voor het welzijn van de leden en proberen deze strategisch te verbinden met andere leden in het netwerk, om zo nieuwe zakelijke kansen te creëren. Deze sites zijn ontwikkeld in samenwerking met Bouygues Immobilier en WOJO zal vanaf het begin worden geïntegreerd in bepaalde vastgoedprojecten.

Het strategische netwerk van de combinatie van WOJO Spots, Corners & Sites weerspiegelt de wens van WOJO om gedeelde werkplekken te bieden op iconische, centrale en strategische locaties.

Website: Accor Hotel Group

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.