Women Sensitive Hotels – hotels voor de vrouwelijke zakenreizigers

21-6-2016

Hotels kunnen zich sinds kort aanmelden bij Women Sensitive Hotels. Dit platform neemt hotels onder de loep om te kijken of ze voldoen aan de wensen en behoeftes van de groeiende groep vrouwelijke zakenreizigers.

Steeds meer vrouwelijke zakenreizigers

Het aandeel vrouwen die op zakenreis moeten overnachten in hotels is nog steeds stijgende. In Duitsland ligt dit percentage momenteel op 25%. Deze groep vrouwen richt zich op andere punten dan mannen wanneer het aankomt op het kiezen van een hotel. Daarom is het Women Sensitive Hotels keurmerk in het leven geroepen.

Women Sensitive Hotels

Women Sensitive Hotels wilt hotels bewust maken van de wensen en behoeften van de vrouwelijke zakenreiziger. Met het platform willen ze het de vrouwen zowel in de stad als in het hotel zo comfortabel mogelijk maken. Niet alleen hotels moeten inspelen op de groeiende groep vrouwelijke reizigers, ook steden moeten meer te bieden hebben aan deze groep.

Hotels die zich als Women Sensitive Hotels willen registreren kunnen zich aanmelden via de website. Hierna worden onder meer de kamers, de hotelfaciliteiten, de ambiance en locatie van het hotel bekeken om vervolgens te besluiten of het hotel aanspraak maakt op het keurmerk. De website ondersteunt de aangesloten hotels met PR, marketing en speciale aanbiedingen op hun website.

De website faciliteert zakenvrouwen; het wordt ze makkelijker gemaakt om een geschikt hotel uit te kiezen.

Meer informatie te vinden op de website van Women Sensitive Hotels. Helaas wel alleen in het Duits beschikbaar.

Inspiratie

In Amsterdam hebben we sinds 2012 het vrouwen hotel Hostelle. Daarnaast hebben we in het verleden wel vaker initiatieven gezien als een hele verdieping met alleen vrouwvriendelijke hotelkamers. In 2011 bedachten ze nog dat een kamer vrouwvriendelijk te maken is met een make-up tafel, een passpiegel, tijdschriften en simpel te bedienen elektronica…. De periode van gimmicks is voorbij, wil je nu je hotel vrouwvriendelijk maken moet je bijvoorbeeld ook denken aan goed verlichte parkeerplaatsen dicht bij de ingang. Je veilig voelen is essentieel voor vrouwen in hotels. Daarnaast wil vrouwvriendelijk niet zeggen dat mannen zich in deze hotels niet thuis mogen voelen!

Website: Women Sensitive Hotels

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.