Wolf Atelier van chef Michael Wolf

17-6-2015

De 31-jarige chef-kok Michael Wolf (Oud Sluis***, Vila Joya** en Envy) opent op 21 juni officieel zijn Wolf Atelier. Hij doet dit in een grote glazen ruimte die rust op een uit 1920 stammende spoorbrug naast het Centraal Station van Amsterdam.

Wolf Atelier

Wolf Atelier is licht en ruim opgezet. De monumentale spoorbrug heeft een industrieel ontwerp en is voorzien van 80 hoge glazen ramen. Hierdoor biedt het atelier een 360 graden uitzicht over Amsterdam. Door de grote hoeveelheid planten en aardetinten heeft het iets weg van een urban garden. De open keuken en kleine chef’s table zorgen ervoor dat Michael Wolf continu in contact is met zijn gasten.

Galerij- en Atelier-sectie op menu

Het menu bevat twee hoofdsecties. In de zogenaamde Galerij-sectie van het menu staan enkele van Michael Wolf’s huidige signature dishes zoals ‘Gelakt buikspek met gebakken langoustine, wortelcrème en een jus van specerijen’. In de Atelier-sectie experimenteert, innoveert en test hij gerechten uit. Na feedback van zijn gasten blijven alleen de allerbeste gerechten over. Deze zullen vervolgens worden opgenomen in de ‘Galerij’.

Alles moet kloppen

Michael Wolf: ‘Dit atelier is stoer en lekker grootstedelijk, de perfecte setting om op zoek te gaan naar mijn perfectie. Werkelijk alles moet kloppen. Niet alleen het eten en de wijn, ook de ambiance, de muziek, de bediening en de cocktails die elk een eigen verhaal vertellen. Ik kan nog niet inschatten of ik te veel van mezelf en mijn team vraag. Het enige dat nu telt is dat ik hier vanaf mijn vijftiende naar toe heb geleefd en niet kan wachten om te beginnen!’

Bron: Wolf

Website: Wolf Atelier

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.