Winnaar ontwerpwedstrijd Van der Valk Tiel

17-6-2015

  • Winnaar: Through the Looking Glass
  • Eervolle vermelding: Arcade

AGC en Van der Valk hebben bekendgemaakt dat architect Jasper Spigt van domainarchitecture de door hen uitgeschreven ontwerpwedstrijd voor een glazen hotelkamer heeft gewonnen. De opdracht in de ontwerpwedstrijd was om de veelzijdigheid van glas als materiaal te tonen. In zijn ontwerp organiseert Spigt de verschillende functies van de hotelkamer met een enkele, gevouwen glazen wand.

Inspiratie: samenwerken rondom de glazen hotelkamer

AGC Flat Glass Nederland heeft het initiatief genomen om in het nieuwe Van der Valk hotel in Tiel een ‘eigen hotelkamer’ te creëren. Met de bedoeling hier eventueel geïnteresseerden hun glas in de praktijk te kunnen tonen. Dit idee is uitgewerkt tot een ontwerpwedstrijd voor een glazen hotelkamer. Een vorm van samenwerken waar iedereen beter wordt: zowel AGC als Van der Valk als de winnende architect. Ze creëerden voor alle partijen persaandacht en veel aandacht op de sociale media. Inspiratie voor andere ondernemers die op een positieve manier gezamenlijk hun producten onder de aandacht willen of kunnen brengen.

Van der Valk Tiel

In zijn ontwerp ‘Through the Looking Glass’ heeft architect Jasper Spigt van domainarchitecture een enkele glazen wand door de beschikbare ruimte in het Van der Valk-hotel in Tiel gevouwen. Door dezelfde wand op zijn route uit te voeren in steeds ander glas – doorzichtig, mat, energieopwekkend, spiegelend, met verlichting of kunst erin – is deze in staat steeds een andere functie te vervullen. Op de ene plek scheidt een wand van matglas de zitruimte van de badkamer, even verder vouwt de wand zich met een sterrenhemel rond het bed.

Als winnaar van de ontwerpwedstrijd ontvangt Spigt een geldprijs van € 2.000,–. AGC Glass en Van der Valk streven ernaar de hotelkamer dit jaar nog in het Van der Valk-hotel in Tiel te realiseren in overleg met Spigt.

Runner-up: Colorize your stay

Runner-up is het ontwerp ‘Colorize your stay’ van Kees Marcelis Studio Arnhem (Kees Marcelis, Judith Westgeest en Frank ten Westeneind) in samenwerking met Alverre Techniglas. In dit ontwerp zijn gekleurde en gevouwen glazen wanden achter elkaar geplaatst om de ruimte van de hotelkamer te organiseren. De glazen wanden worden daarbij naar achteren toe steeds hoger.

Door iedere glazen wand een andere kleur en andere bewerking mee te geven, kan volgens de jury een fascinerend spel ontstaan van overlappende glazen wanden. De wanden leveren in de ogen van de jury bijvoorbeeld bij de badkamer hele bijzondere ruimtes op.

Voor de ontwerpwedstrijd zijn in totaal 70 ontwerpen ingezonden. Er waren naast de runner up ook twee eervolle vermeldingen, Arcade en Cocon.

Jury

De multidisciplinaire jury voor de prijsvraag bestond uit Elfi van der Valk, eigenaresse en general manager Van der Valk Hotel Tiel, Judith Kaart, marketing manager AGC Flat Glass Nederland, Rob Seuntiëns, interieurarchitect Dutch Concept en Michiel van Raaij, hoofdredacteur Architectenweb.

Bron: greatervenues  

Website: Van der Valk Tiel

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.