Wim over Wijn | Wine in Moderation

16-1-2017

Wim staat voor Wine in Moderation ofwel wijn drinken met mate. In Nederland is de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) initiator van het internationale Wine in Moderation-initiatief. De KVNW neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid bij de verstrekking van wijn en wil verantwoorde wijnconsumptie bij de consument verder stimuleren. ‘Wim over Wijn’ is daarvoor het platform voor de Nederlandse consument.

Wine in Moderation

Wereldwijd wordt onderkend dat het nuttigen van alcoholische dranken niet zonder risico is. Dit geldt ook voor wijn. Teveel alcohol is niet goed voor de gezondheid. Net zo min als teveel suiker, teveel vet of te weinig bewegen. Omdat wijn drinken ook positieve kanten kent, is het van belang dat wijndrinkers weten wat verantwoorde wijnconsumptie precies inhoudt. Daartoe is Wine in Moderation ontwikkeld, een internationaal initiatief dat per land lokaal wordt ondersteund. Door aansluiting bij Wine in Moderation.eu kan Nederland profiteren van de internationale kennis op het gebied van verantwoorde wijnconsumptie. De initiator KVNW heeft verantwoorde wijnconsumptie altijd gesteund en was één van de oprichters van STIVA en de reclamecode voor alcoholische dranken.

Wim & inspiratie

Wim geeft geniettips over hoe je met mate kunt genieten van wijn. Hoeveel glazen mag je nu eigenlijk drinken? En hoe vol mogen die glazen zijn? En als je alleen in het weekend een flinke hoeveelheid wijn drinkt, is dat gezond? Wim geeft op allerlei vragen antwoord. Daarnaast schrijven diverse vrienden van Wim columns op de website onder andere Hubrecht Duijker en Harold Hamersma.

Petro Kools van Michelin(**) restaurant Da Vinci in Maasbracht en Wim zijn ook goede vrienden. Restaurant Da Vinci heeft namelijk een Wim-arrangement. Bij dit wijn arrangement, krijgt de consument een beperkte hoeveelheid wijn geserveerd. Voldoende om van te proeven en te genieten. Een prachtig idee, dat hopelijk in vele restaurants navolging gaat vinden.

Website: Wim over Wijn

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.