Wilddineren

9-6-2015

  • Credits: Adriaan de Groot
  • Credits: Adriaan de Groot
  • Credits: Adriaan de Groot
  • Credits: Adriaan de Groot
  • Credits: Adriaan de Groot
  • Credits: Adriaan de Groot

Sinds kort is een klein collectief begonnen met het organiseren van luxe diners op buitengewone of juist doodnormale locaties. Onder de noemer ‘Wilddineren’ werden een treincoupé, de zolder van de Beurs van Berlage en de rode toiletten van het Patronaat in Haarlem gebruikt voor verrassende diners.

Uniek Wilddineren

Ieder diner heeft een unieke plek, unieke koks en een uniek dinerconcept. Bij de Beurs van Berlage zaten de gasten tussen oude ketels op zolder, maar ook alledaagse locaties als de trein en een toiletruimte zijn perfect te transformeren tot een niet-alledaagse dinerlocatie. Eerder hebben de heren van Gastrovan, Masterchef-kok Elise Calkoen, Seats2Meet, Catering aan huis en Patronaat aan Wilddineren meegewerkt.

Contrasterende ervaringen

Naast culinaire hoogstandjes zijn er tijdens de diners ook sprekers, interessante gasten, tafelwisselingen en live muziek. De organisatie vindt het verslavend om gasten en omstanders te verrassen, te verbazen en te confronteren met activiteiten buiten hun eigen paradigma. De organisatie geeft aan dat de diners een reactie zijn op het huidige bombardement van feestjes in fabriekspanden, foodtruck festivals en pop-up initiatieven van winkels en restaurants. De uiteindelijke focus ligt op de creatie van contrasterende ervaringen. Het is de bedoeling dat de diners niet gaan concurreren met normale restaurants maar bijvoorbeeld met het theater, de film of een concert.

Er staan een aantal diners op de planning maar die zullen op de dag zelf onthuld worden.

Bron: Popupcity

Website: Wilddineren

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.