Wijn verwerken tot…

1-12-2015

Bram Kosterink mag graag een mooie wijn drinken en serveren! In dit artikeltje geeft hij echter enkele bewerkingen van wijn. Zo laat hij je kennismaken met Pinot Noir Zeezout en Wine Ice Tea.

Dat wijn het goed doet in de horeca is algemeen bekend! Wijn verwerken en verkopen/gebruiken als volwaardig nieuw product is anders. Hoe kun je wijn anders gebruiken dan alleen ter begeleiding van een gerecht of voor in een saus? Ter inspiratie verzamelde hij speciaal voor u de leukste voorbeelden:

Wijn verwerken tot Pinot Noir zeezout

Maak je eigen zeezout met de smaak en kleur van Pinot Noir. Het maken van je eigen Pinot Noir zeezout is makkelijker dan het bakken van een ei. Gebruik 5 tot 10ml Pinot Noir op circa 50 gram grof zeezout. Laat de Pinot Noir in een pannetje reduceren tot siroop (duurt ongeveer 15 tot 20 minuten). Wanneer de wijn voldoende is gereduceerd voeg je het gelijk samen met je zout. Mix het goed door met een spatel en laat het vervolgens op een bord/bakplaat drogen voor minimaal 12 uur. Resultaat, je eigen Pinot Noir zout! Het zout smaakt heerlijk op een goed stuk entrecote of ossenhaas! Lees voor meer details het artikel van Brian Sullivan in The Huffington Post.

Tip: maak het zeezout met dezelfde fles Pinot Noir als je gaat drinken.

Wijn verwerken tot Wine Iced Tea

Een ijsthee gemaakt van wijndruiven. De theebladeren zijn volledig vervangen door vers geoogste druivenschillen en geven de thee een verfijnde wijnsmaak. De Wine Iced Tea is te verkrijgen in de smaken Chardonnay, Cabernet of Pinot Noir. Iedere ijsthee heeft zijn eigen ‘wijn’-spijs combinaties. Zo gaat de Chardonnay goed bij salades en wit vlees. De Cabernet is te drinken bij harde kazen, patés en stoofschotels en de Pinot Noir gaat goed bij gebakken zalm, kreeft en paella’s.

Tip: De ijsthee bevat geen alcohol en is dus kindvriendelijk. Leuk om ouders echte wijn te geven en de kinderen wijn ijsthee!

Andere voorbeelden van producten met wijn waarover wij reeds hebben geschreven zijn, The Real Wine Gum & Schrijven met wijn.

Bron: Van Spronsen & Partners horeca-advies

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.