Wie serveert de origineelste zoetigheid bij de koffie?

28-2-2014

Bij een kopje koffie of thee hoort een koekje, want Nederland is een echt koekjesland. Uit onderzoek is gebleken dan circa 90 procent van de Nederlanders vindt dat er een koekje bij de koffie of thee geserveerd moet worden. Het blijkt zelfs dat de waardering van gasten voor een kopje koffie of thee afhankelijk is van het koekje dat zij erbij geserveerd krijgen. It’s the key to success! Wat serveer jij bij je kopje thee of koffie? Verras je gast eens met iets origineels en anders dan een standaard koekje! En zeker als je ‘specialiteit’ ook aan de kinderen van je gast serveert, heb je kans dat ze vaker een kopje koffie komen drinken! Wij geven een overzicht van 10 inspirerende, leuke en opvallende versnaperingen voor bij een kopje koffie of thee. 

1. IJsje erbij?

Tijdens de warme zomerdagen geen koekje maar een ijsje bij de koffie! Een klein horentje met een klein bolletje ijs (vanille, latte-machiato). Een espresso met zo’n klein ijsje is toch een geweldige verrassing bij de koffie? En wie weet komen ze terug voor een grotere versie! Gespot jaren geleden bij de ijssalon van Toine Smulders van Villa Copera. Maar recent ook een heerlijk klein ijsje gekregen bij de koffie bij Ron Gastrobar.

2. Koffie in een koekje

Serveer de koffie in een kopje gemaakt van koek. Wellicht iets minder functioneel maar zeker verrassend!

3. Koekjes op een suikerspin

4. Koekhuisje aan een kopje koffie

Dit koekhuisje kun je aan een kopje hangen, het ziet er leuk uit en is het lekkerst als je ze zelf bakt!

5. Een trolley vol met koekjes 

Bij restaurant Le Phébus komt er een overdadige trolley bij je tafel met keuze uit diverse soorten koekjes, lolly’s en ijs. Ook in the Pastry Library van het restaurant Stay in hotel The Palm kunnen de gasten lekkernijen voor bij de koffie in de zoete bieb uitzoeken. Geen schaaltjes meer op tafel waarvan de helft blijft staan (althans als het oog niet groter is dan de maag) en elke gast kan zijn eigen keuze maken.

6. Theelepel om van te smullen

Waarom een lepel bij een kopje koffie of thee geven als je dit koekjestheelepeltje erbij serveert. Een keer roeren met deze koekjestheelepels en daarna.. smullen maar!

7. Dipkoekje bij de thee

Leuk voor bij een kopje thee, deze koekjes zijn in de vorm van een theezakje en kunnen gedipt worden in het kopje.

8. Cupcakejes

Cupcakes zijn bijna ouderwets, maar serveer ze eens in de vorm van een kopje koffie met een lekkere toef slagroom bovenop. Dan is het weer origineel!

9.  NY city koekjes

10. Marshmallow met eigen foto

In plaats van een koekje bij de koffie een marshmallow met je eigen foto! Druk het logo of foto’s van je restaurant of hotel op deze marshmallows. Erg origineel!

Website: Van Spronsen & Partners

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.