Welkom bij WcDonald’s!

23-2-2024

  • WcDonald's - McDonald's brings anime fans' favorite fictional restaurant to lifeWcDonald's - McDonald's brings anime fans' favorite fictional restaurant to life
  • WcDonald's - McDonald's brings anime fans' favorite fictional restaurant to lifeWcDonald's - McDonald's brings anime fans' favorite fictional restaurant to life
  • WcDonald's - McDonald's brings anime fans' favorite fictional restaurant to lifeWcDonald's - McDonald's brings anime fans' favorite fictional restaurant to life

Al jaren maken anime-fans op McDonald’s geïnspireerde WcDonald’s’-restaurants deel uit van de meest memorabele films en shows uit anime. In samenwerking met een aantal van de grootste namen in anime, maakt WcDonald’s nu de overstap van fictie naar het echte leven. Vanaf 26 februari, bouwt McDonald’s voort op de visie en verbeelding van hun fans door het WcDonald’s universum los te laten in hun restaurants in meer dan 30 landen wereldwijd. Met een nieuwe saus, op manga geïnspireerde verpakkingen, korte afleveringen en nog veel meer.

Leestijd: 3 minuten

WcDonald’s universum gecreëerd door anime fans

“Anime maakt een groot deel uit van de hedendaagse cultuur en we vinden het geweldig dat onze fans ons al jaren uitnodigen in het gesprek”, zegt Tariq Hassan, Chief Marketing and Customer Experience Officer bij McDonald’s USA. “Het WcDonald’s universum is een weerspiegeling van wat fans hebben gecreëerd. Het eert hun visie en viert hun creativiteit, terwijl het voor de allereerste keer authentiek tot leven komt in onze restaurants.”

Een smaakvolle saus | Hartige chili WcDonald’s saus voor bij de WcNuggets

Fans kunnen hun smaakpapillen oppeppen met de nieuwe hartige chilisaus, die tijdelijk verkrijgbaar is. De unieke combinatie van gember, knoflook en soja met een lichte hitte van chilivlokken zorgt voor een energieke kick bij elke hap. De saus weerspiegelt de gedurfde, dynamische geest van de favoriete animehelden en past perfect bij een bestelling van 10-delige “WcNuggets” (onze favoriete Chicken McNuggets) of naast elk van je favoriete menu-items.

Manga verpakkingen en meer van Acky Bright

McDonald’s is een samenwerking aangegaan met de iconische Japanse mangatekenaar/illustrator Acky Bright om aangepaste verpakkingen te ontwerpen die je bij elke maaltijd dieper in de wereld van WcDonald’s meenemen. Gedurende een beperkte tijd ontvangen fans manga-geïnspireerde verpakkingen met personages van de WcDonald’s Crew, getekend door Acky zelf.

Fans kunnen ook de code op de verpakking scannen om toegang te krijgen tot wekelijkse digitale manga drops met een volledige cast van Klanten en Crew in het universum, waaronder Hashirune, een WcDonald’s stamgast, Mr. Bev, de grapjas van de Crew, WcDizer 3000, de eigen mecha in dit universum, en nog veel meer.

De allereerste officiële WcDonald’s anime

McDonald’s is een samenwerking aangegaan met het legendarische animatiehuis studio pierrot om de eerste officiële anime te produceren. Vier afleveringen lang zullen fans worden meegenomen in de smaakvolle wereld van WcDonald’s!

Elke maandag, van 26 februari tot 18 maart, verschijnt er een nieuwe short in combinatie met nieuwe manga op WcDonalds.com, of door de code op de tas te scannen. De shorts zullen vier van de grootste subgenres van anime eren – Actie, Romantiek, Mecha en Fantasie.

  • De race naar WcDonald’s (verschijnt 26 februari): Een rivaliteit sterk genoeg om de tand des tijds te doorstaan als de twee helden beginnen aan een epische race.
  • Liefde van de overkant (verschijnt 4 maart): Twee hoofdrolspelers ontdekken dat WcDonald’s saus en WcNuggets niet de enige perfecte combinatie zijn.
  • WcNuggets Space Frontier 3000 (verschijnt 11 maart): Een team van WcDonald’s piloten moet de laatste WcNugget beschermen tegen een onheilspellende kracht.
  • De wijsheid van de saus (verschijnt 18 maart): Drie vrouwen worden naar een ver land getransporteerd om het mysterie rond de ongrijpbare saus te ontrafelen voordat deze voor altijd verdwenen is.

Immersive Dining Experience

Geïnspireerd door het isekai anime subgenre, neemt McDonald’s fans mee naar de eerste IRL WcDonald’s op 9-10 maart. De  Immersive Dining Experience wordt een multisensoriële eetervaring in Los Angeles, CA – een genre-overstijgende fusie van entertainment en eten. Gasten worden meegenomen in het WcDonald’s universum door middel van 360 projection mapping en tafelprojecties geïnspireerd op de vier anime short episodes – dit alles terwijl ze genieten van een vast menu van WcDonald’s items. Fans kunnen hun plek exclusief reserveren bij OpenTable vanaf 28 februari door te zoeken op “WcDonald’s Immersive Dining Experience” op de OpenTable app of website.

Een viering van Anime Fan Art

WcDonald’s zou niet zijn wat het is, zonder de creativiteit van de fans. Daarom belonen we drie opkomende anime-kunstenaars die kunstwerken met een WcDonald’s-thema hebben gemaakt met een beurs voor hun toekomstige projecten en een feest bij hun plaatselijke McDonald’s. Bovendien krijgen de drie kunstenaars een één-op-één mentorsessie met de beste mangakunstenaar/illustrator, Acky Bright.

Meer inspiratie door McDonald’s vind je hier.

Website: WcDonald's

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.